Stripe verdsettes til 800 milliarder kroner – et av verdens mest verdifulle private selskaper

Fintech-selskapet Stripe verdsettes til 95 milliarder dollar etter en investeringsrunde. Dermed blir selskapet det mest verdifulle i Silicon Valley som ikke er børsnotert.

NETTBETALING: John Collison er en av gründerne bak Stripe.
 • Tyra Kristiansen Stave
Publisert: Publisert:

Selskapet hentet 600 millioner dollar i en ny investeringsrunde, opplyste selskapet i en pressemelding søndag.

Det gir selskapet en verdi på 95 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 800 milliarder kroner med mandagens valutakurs. I april 2020 var selskapet verdsatt til 36 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Stripe er nå det mest verdifulle private selskapet i Silicon Valley. Det er også det tredje mest verdifulle private selskapet i verden etter kinesiske Bytedance og Ant Group, ifølge Financial Times.

Selskapets verdsetting er også høyere enn både Facebook og Uber før disse gikk på børs, skriver FT. Facebooks høyeste private verdi var på 80 milliarder dollar i 2012, mens Uber var verdsatt til 72 milliarder i 2019.

Les også

Problemer i kø for «Silicon Valley-yndling»

Mange nye kunder

Stripe utvikler løsninger for nettbetaling, og har fått en oppsving under coronapandemien, i likhet med andre netthandelselskaper og digitale betalingsløsninger.

Siden starten av pandemien har over 200.000 nye selskaper i Europa tatt i bruk Stripes plattform, ifølge FT. De nye pengene selskapet har hentet skal gå til å investere mer i Europa. Selskapet operer i 42 land, og 31 av disse er i Europa, opplyser selskapet i pressemeldingen.

Les også

«Siri-gründeren» med ny helse-start-up: – Vil gjøre slutt på så mye lidelse

John Collison sier selskapet behandlet 5.000 transaksjoner i sekundet i fjor.

– Stripe alene er nå større i betalingsvolum enn hele e-handel-markedet var da vi begynte å jobbe med Stripe, sier Collison ifølge FT.

Selskapet har ennå ikke gått på børs, og har heller ikke planer om det med det første, sa Collison til CNBC i fjor. Dermed må det ikke opplyse om hverken inntekter eller resultater.

BRØDRE: Irske Patrick Collison og broren John startet Stripe etter å ha blitt millionærer som tenåringer.

Eks-sentralbanksjef på laget

Det er de irske brødrene Patrick og John Collison som startet selskapet i 2010. Da hadde de to år tidligere solgt et annet selskap for over 3 millioner euro. Brødrene, som i dag er i begynnelsen av 30-årene, ble dermed millionærer som tenåringer.

Med sitt nye selskap har de nå altså Silicon Valley mest verdifulle private selskap – og Storbritannias tidligere sentralbanksjef, Mark Carney, som styremedlem. Dhivya Suryadevara ble finansdirektør i Stripe i august, etter å ha hatt samme stilling i General Motors.

Både Elon Musk, og hans Paypal-medgründer Peter Thiel, var tidlig inne på investorsiden i Stripe.

Les også

– La til rette for at Facebook vant hele markedet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Teknologi
 2. Fintech
 3. Stripe
 4. Silicon Valley

Flere artikler

 1. CNBC: SpaceX verdt mer enn 100 milliarder dollar

 2. Silicon Valleys skyggeside

 3. Google spytter milliarder inn i enormt byggeprosjekt

 4. Betalt innhold

  Tekgigantenes ustoppelige vekst: Dette spår analytikerne videre

 5. Teknologiprofiler «flykter» til Miami