Spetalen inne på aksjonærlisten i Nel

Investoren står oppført med aksjer verdt 70 millioner kroner i Nel. Han solgte seg ut av hydrogenselskapet med gevinst i 2017.

Øystein Stray Spetalen er kjent for å ha mesteparten av verdiene sine i banken, men har det siste året satset på en rekke aksjer på Oslo Børs.
Publisert:

Nel har falt tungt på Oslo Børs i år, med et kursras på i underkant av 40 prosent.

Fredag dukker investor og milliarder Øystein Stray Spetalen opp på listen over de største aksjonærene med fire millioner aksjer gjennom Tycoon Industrier as.

Aksjeposten til det heleide investeringsselskapet har en verdi på 70 millioner kroner og tilsvarer 0,3 prosent av hydrogenselskapets utestående aksjer.

Aksjonærlistene har to dager etterslep og det er mulig at det har skjedd ytterligere endringer i beholdningene i perioden. Endringene kan stamme fra ordinært kjøp eller salg, men også fra andre typer transaksjoner eller hendelser.

Spetalen har gjennom det siste året både satset på kursoppgang og kursfall i ulike hydrogenselskaper på børs.

E24 har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med Spetalen fredag morgen. Daglig leder i Tycoon Industrier, Martin Nes, skriver en melding at han ikke har noen kommentar.

Les også

Knekk for shippingaksjer etter tilspisset handelskonflikt

Tok gevinst

Spetalen har også tidligere vært inne i Nel, men solgte seg ut med gevinst i 2017. Da lå aksjekursen på rundt to kroner, mens den torsdag avsluttet til 17,5 kroner.

Investoren innkasserte 92,7 millioner kroner på salget, har E24 tidligere omtalt.

Nel ble børsnotert i 2014. På topp, i november 2014, eide Spetalen drøyt 25 prosent av aksjene i selskapet.

Les også

Aksjeinvesteringer trakk ned Nel-resultatet: Tapte 580 millioner i første kvartal

– Fått hard medfart

Nel-aksjen falt tidligere denne uken hardt, i kjølvannet av et kvartalsresultat analytikerne mener var svakere enn forventet.

– Det vi har sett er at selskapene med høye fremtidsforventninger i kursen har fått hard medfart på kvartalstallene når de bare leverer det samme som i fjerde kvartal, men med høyere kostnader, sa analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux til E24.

Selskapet verdsettes nå til 25,5 milliarder kroner.

De grønne aksjene steg voldsomt i fjor og fikk en luftig prising, men i år har mange fått en solid knekk. Nel-kursen har falt fra en topp på nær 35 kroner i januar.

Analytikere har tidligere pekt på høyere renter som negativt for såkalte vekstaksjer, fordi fremtidig inntjening blir mindre verdt i dag når renten er høyere.

Selger og kjøper i andre aksjer

Oppdaterte aksjonæroversikter viser også at Spetalen dukker opp på aksjonærlisten i det Arne Fredly-dominerte tankrederiet Hunter Group med tre millioner aksjer.

Samtidig faller han ut av listen over de 50 største aksjonærene i smartklokkeprodusenten Xplora Technologies etter flere nedsalg den siste tiden.

Ytterligere salg i Bergen Carbon Solutions gjør i tillegg at Tycoon Industrier nå sitter igjen med 273.092 aksjer.

Nylig dukket Spetalen igjen opp på aksjonærlistene i gruveselskapet Rana Gruber etter å tidligere ha solgt seg ut. Nå er han ikke lenger blant de 50 største aksjonærene, ifølge de ferske oversiktene.

Publisert:
Gå til e24.no