Nytt fra børsselskapene

Svakere driftsresultat for Norway Royal Salmon

Norway Royal Salmon fikk svakere driftsresultat i første kvartal enn på samme tid i fjor, men kraftig vekst på bunnlinjen.

Illustrasjonsbilde.
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Norway Royal Salmon kan notere et driftsresultat (operasjonell ebit) på 60 millioner kroner i første kvartal, ned fra 75 millioner kroner på samme tid i fjor.

Selskapet har imidlertid betydelig fremgang på bunnlinjen. Resultatet etter skatt og minoritetsinteresser stiger til 303,5 millioner kroner, fra 39,3 millioner kroner på samme tid i fjor.

– For oppdrettsvirksomheten i Norge er vi ikke fornøyd med produksjonskostnaden i kvartalet, og vi har fortsatt for stor variasjon mellom våre beste og dårligste lokaliteter, sier konsernsjef Charles Østlund i Norway Royal Salmon i en melding.

– I første kvartal var lakseprisen vesentlig lavere enn samme kvartal i fjor, men høyere enn forrige kvartal. Prisen økte derimot gjennom kvartalet og har fortsatt å øke etter kvartalslutt, sier han.

Selskapets norske oppdrettsvirksomhet slaktet et volum på 11.623 tonn sløyd vekt i kvartalet, som er 115 prosent opp fra samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet (operasjonell ebit) per kilo sløyd vekt i den norske produksjonen ble på 6,64 kroner, fra 16,53 kroner på samme tid i fjor.

Gjør store investeringer

Selskapet økte gjelden med over en halv milliard i kvartalet til 2,06 milliarder kroner. Årsaken er vekstinvesteringer i Arctic Offshore Farming og nytt settefiskanlegg samt konsolidering av Arctic Fish, påpeker selskapet.

– Dette er første kvartalet det islandske oppdrettsselskapet Arctic Fish er konsolidert i NRS konsernet. Arctic Fish har hatt en meget god utvikling i produksjonskostnad og selskapet slakter stadig mer laks, sier Høstlund.

– Arctic Fish er et selskap i vekst, og slaktevolumet forventes å øke betydelig de neste årene. Nylig fikk Arctic Fish tildelt ytterligere nye lisenser som er med på å underbygge selskapets fremtidige vekstambisjon om å slakte 24.000 tonn i 2025, sier han.

For 2021 forventer konsernet å slakte 52.000 tonn, inkludert 40.000 tonn i Norge og 12.000 tonn på Island. Dette er 31 prosent økning i den norske produksjonen og 61 prosent på Island sammenlignet med fjoråret.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Norway Royal Salmon
 3. Regnskap og resultater
 4. Oppdrettsnæring
 5. Laks
 6. Aksjelive
 7. NRS

Flere artikler

 1. Norway Royal Salmon med solid oppsving i tredje kvartal

 2. Norway Royal Salmon med resultatfall midt i intens budkamp

 3. Svakere fra Salmar, men slår forventningene

 4. Salmar skuffer med fall i driftsresultatet: – Ikke godt nok

 5. Bakkafrost snur til pluss i første kvartal