Vipps-sammenslåing godkjent av EU-kommisjonen

Mobilepay og Vipps får lov til å slå seg sammen, etter at de tidligere i høst måtte kvittet seg med finske Pivo.

Publisert: Publisert:

Avtalen om å slå sammen Vipps og Danske Banks MobilePay er nå godkjent av alle relevante parter, inkludert EU-kommisjonen, opplyser Danske Bank i en pressemelding.

Ifølge Vipps ventes det nye konsernet å bli en realitet fra 1. november.

– Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa. Sammenlignet med de globale gigantene er vi fortsatt små, men vi opplever at både folk, bedrifter og myndigheter heier på en trygg og sterk aktør i Norden, sier Vipps-sjef Rune Garborg i en melding.

Avtalen mellom partene ble kjent tilbake i juni i fjor. Den gang skulle også finske Pivo, som eies av OP Financial Group, være med i sammenslåingen. Tidligere i høst ble det kjent at EU-kommisjonen satte en stopper for at Pivo skulle være med i sammenslåingen.

Vipps-sjef Rune Garborg vil bli konsernsjef i Vipps Mobilepay, mens Mobilepay-sjef Claus Bunkenborg vil bli leder for ny vekst i selskapet.

– Arbeidet med å bygge én felles plattform starter nå, så for forbrukerne og bedriftene som bruker våre tjenester, vil det bli små endringer med det første, men vi lover at Vipps MobilePay vil bruke våre nye muskler til å investere i enda bedre og enklere løsninger, sier Garborg. 

Danske Bank opplyser at de vil regnskapsføre en engangsgevinst på 400 millioner danske kroner, som følge av transaksjonen.

Publisert: