Sats tapte 52 millioner kroner

Sjefen i treningskjeden sier de høye strømprisene og høy inflasjon er blant årsakene til millionunderskuddet.

Publisert:

Når treningskjeden så smått hadde begynt å riste av seg de store coronapandemi-tapene, har andre utfordringer banket på døren til Sats.

– Sats er dessverre påvirket av høy inflasjon, og spesielt økningen i strømprisene, sier Sats-sjef Sondre Gravir, i kvartalsrapporten.

Treningskjeden fikk med det et resultat etter skatt på minus 52 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra minus 2 millioner i samme periode i fjor.

Les også

Sats snudde underskudd til overskudd

Tar strømgrep

Sats sine strømkostnader økte 107 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Sats-sjefen sier kjeden tar grep for å redusere strømforbruket. I september stengte for eksempel kjeden ned nesten alle sine badstuer.

– Vi har prøvd å gjøre dette på måter som minimerer innvirkningen på våre medlemmer. Vi vil også fortsette med vårt disiplinerte kostnadsfokus, og jobbe hardt for å motvirke inflasjonspresset, sier Gravir.

Les også

Sats stenger badstuer for å spare strøm

Omsatte for over 950 millioner kroner

Omsetningen gikk også ned i kvartalet, hvor Sats omsatte for 967 millioner kroner, mot 971 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

De understreker likevel at omsetningen i tredje kvartal i fjor var inkludert coronastøtte fra regjeringen på 87 millioner kroner. Uten disse hadde man sett en omsetningsvekst i tredje kvartal i år på 9 prosent, skriver selskapet i rapporten.

Brutto driftsresultat (EBITDA) kom på 281 millioner kroner, en nedgang fra 333 millioner i fjor. Det gir en EBITDA-margin på 29 prosent, ned fra 34 prosent foregående år.

Rekordmange medlemmer

Resultatnedgangen til tross, så har Sats aldri før hatt flere medlemmer, ifølge selskapet. Antall medlemmer vokser med 36.000 medlemmer til 708.000, opp 8 prosent fra foregående år.

Sats har med andre ord ikke sett at det nå begynner å røyne på flere lommebøker om dagen.

– Vi er glade for at folk ser ut til å prioritere sin egen helse, til tross for de makroøkonomiske utfordringene, sier Gravir.

Treningskjeden har brukt mer penger på markedsføring enn vanlig i tredje kvartal. Dette for å sikre «økte markedsandeler», skriver Sats i kvartalsrapporten.

Sats har også fått 19 flere treningssentre i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Nå har treningskjeden totalt 275 sentre fordelt på Norge (122), Sverige (93), Finland (31) og Danmark (29).

Publisert:

Her kan du lese mer om