Sørkoreanske forsvarsaksjer stiger etter missiloppskytning

Milliloppskytninger fra Nord-Korea, og den amerikanske sentralbankens kommende rentebeslutning, preger de asiatiske aksjemarkedene onsdag morgen.

Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol taler under et møtet i det nasjonale sikkerhetsrådet (NSC), på presidentkontoret i Seoul, Sør-Korea, onsdag 2. november 2022.
Publisert:

Hongkong-børsen fortsetter oppturen fra i går, da Hang Seng-indeksen steg mer enn fem prosent før børslutt. Det er forsiktig oppgang på Shanghai-børsen, og ellers flatt eller svak nedgang, i forkant av at den amerikanske sentralbanken skal komme med sin rentebeslutning onsdag kveld.

En tyfon som er på vei mot Hongkong gjør at Hongkog-børsen stengte tidligere enn planlagt.

Slik ser det ut like før klokken 07 norsk tid:

  • Nikkei 225 i Tokyo er flat prosent
  • Hang Seng i Hongkong er opp 2,4 prosent
  • Shanghai Composite er opp 1,28 prosent
  • Kospi i Seoul stiger 0,1 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore er ned 0,15 prosent
  • ASX 200 i Sydney er opp 0,14 prosent

Tirsdag kveld pekte pilene nedover i de amerikanske aksjemarkedene for andre dag på rad, i en uke der dagens rentebeslutning fra Federal Reserve (Fed) er den største markedsbegivenheten for mange.

Oljeprishopp etter oljedata

Oljeprisen steg natt til onsdag etter at tall fra det amerikanske petroleumsinstituttet viste et fall i amerikanske oljelagre. Det skriver Reuters.

Gjennom forrige uke falt amerikanske oljelagre med omtrent 6,5 millioner fat. Fallet var svært overraskende – eksperter hentet inn fra Reuters hadde ventet at oljelagrene skulle øke med 400.000 fat gjennom uken.

Tallene signaliserer at etterspørselen etter olje fortsatt er høy, tross høye renter og demped økonomisk vekst.

Klokken 05.30 er prisen på et fat nordsjøolje og på et fat amerikansk lettolje begge opp rundt en prosent siden midnatt.

Missiloppskytinger fra Nord-Korea

Militære myndigheter i Seoul har bekreftet at Nord-Korea skjøt opp 10 forskjellige missiler ved deres østkyst natt til onsdag- Det er landets største milliloppskytning i løpet av en dag siden Kim Jong-un tok over som leder.

Sørkoreanske myndigheter reagerer sterkt, og omtaler missiloppskytingene som «svært uvanlige». Det er første gang siden Koreakrigen i 1953 at en missil har landet så nært Sør-Korea, ifølge det sørkoreanske forsvaret.

Sør-Korea har besvart missiloppskytingene med å avfyre tre luft-til-bakke missiler fra et kampfly som svar på oppskytingene fra Nord-Korea, skriver VG.

Oppskytningene fører til at enkelte sørkoreanske forsvarsaksjer stiger i morgentimene.

  • Sørkoreanske Hanwha Aerospace som lager kampfly stiger mer enn fem prosent
  • Victek, et sørkoreansk selskap som lager militært utstryr, hopper over 13 prosent
Publisert: