Sterk oppgang på Wall Street

Oppgangen tok seg stadig opp, og Wall Street avslutter mandagen med sterk oppgang på de viktigste indeksene.

SNUDDE: Etter at forrige uke var i tyngste laget har Wall Street mandag styrket seg over hele linjen.
Publisert:

Det er grønne tall på Wall Streets viktigste indekser mandag. Dette på tross av at pilene pekte ned i førhandelen og at verden for øvrig har vært forsiktige.

Slik ser det ut ved stengetid mandag:

  • Dow Jones stiger 1,6 prosent
  • Nasdaq stiger 1,3 prosent
  • S&P 500 stiger 1,4 prosent

Spesielt industriindeksen Dow Jones leverer en sterk dag. Den har hentet inn noe av tapet etter forrige uke, som var den verste siden september dette året.

En medvirkende faktor til at indeksen heiser seg, er at oljeprisen igjen har stabilisert seg. Klokken 20 handles et fat nordsjøolje for like under 78 dollar fatet.

IKKE I DYTTEN: Google-selskapet Alphabet faller for syvende virkedag på rad.

Blant dagens tapere er Googles eierselskap Alphabet, som faller for syvende virkedag på rad. Ifølge Barrons er dette selskapets svakeste uke på fire år.

Google-akjser selges nå for 92 dollar. I forrige uke ble aksjen handlet for hundre dollar. Alphabet har hatt et tøft 2022 i likhet med resten av tech-bransjen, og er ned over 36 prosent siden starten av året.

Makrouke

Det har vært bred nedgang i verden denne mandagen. I Asia falt alle de toneangivende indeksene. Hongkong-børsen gikk ned hele 2,2 prosent.

Uken vi nå går inn i kan kort beskrives som et maraton for makrotall, med inflasjonstall fra USA, Storbritannia og Sverige, og rentemøter i Norge, Eurosonen og i USA.

Les også

Det ble skapt flere nye jobber enn ventet i USA

SENTRALBANKSJEF: Jerome Powell legger frem rentebeslutning denne uken.

De amerikanske inflasjonstallene kommer tirsdag. Det er ventet at de har avtatt videre fra 7,7 i oktober til 7,3 prosent i november.

Med det får den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, et siste viktig datapunkt å ta med i vurderingene, når de skal sette ny rente onsdag.

Det er ventet at sentralbanken vil heve renten med 0,50 prosentpoeng.

Verste uke siden september

Wall Street endte forrige uke med nedgang, etter to uker med oppgang før det.

Den industritunge Dow Jones-indeksen og den brede S&P 500-indeksen falt henholdsvis 2,77 og 3,37 prosent forrige uke. Det var den verste uken siden september for begge indeksene, ifølge CNBC.

Også teknologiindeksen Nasdaq falt 3,99 prosent gjennom uken.

Les også

Frontline solid opp på negativ Oslo Børs

Publisert:
Gå til e24.no