Frontline hadde driftsinntekter for 382 millioner dollar

Tankgiganten legger frem sterke resultater for tredje kvartal.

VEKST: John Fredriksens Frontline leverer sterke resultater.
Publisert:

Selskapet hadde en nettoinntekt på 154 millioner dollar, rundt 1,5 milliarder kroner med dagens kurs. De fikk et driftsresultat på 111 millioner dollar, mot et driftsresultat på -19 millioner dollar i samme periode året før.

Totale driftsinntekter ble 382 millioner dollar i kvartalet, mot 172 millioner dollar samme periode året før.

– Markedet fyrer nå på alle sylindere, og Frontlines effektive operasjoner, moderne flåte og transparente forretningsmodell viser igjen hvor raskt forandringer i markedets fundamenter blir reflektert i kontantgenerering og utbytte for aksjeeiere, skriver administrerende direktør i selskapet Lars Barstad i kvartalsrapporten.

Aksjonærer kan vente seg å få utbetalt et utbytte på om lag 66 millioner dollar, eller 650 millioner kroner – noe som er 80 prosent av den justerte nettoinntekten for kvartalet.

– Vi utkonkurrerte de fleste av våre konkurrenter, med høyere inntekter og lavere utgifter i tredje kvartal, og med nesten alle våre fartøy eksponert for spotpris, vil Frontline fortsette å skape verdi i denne syklusen, skriver Barstad.

Les på E24+

Equinor soper inn mens oljeservice kutter: – Jeg er veldig sur

Les på E24+

Shippingfest på Oslo Børs: – Veldig sterk periode

TANK: Skipene må reise lenger, noe bransjen lever godt med.

Løsner

Tankmarkedet har siden pandemien vært tynget av lav etterspørsel. Analytikere har ventet på at det igjen skulle løsne, og nå kan det se ut som det er i ferd med å skje.

Analytikere, investorer og redere har ved gjentatte anledninger spådd en opptur for bransjen, men den helt store gevinsten har uteblitt.

Kraftige kutt i oljeproduksjonen fra Opec+-landene førte til inntektstap for tankrederier. I mai kunne Frontline melde om månedlige tap i millionklassen.

Derimot har det blitt spådd at sanksjonene mot Russland vil gi positive utslag for tankmarkedet, fordi det vil nyte godt av at handelsrutene blir lengre.

Les også

Equinor-ansatte får 1000 dollar i ekstra bonus for «høy arbeidsbelastning»

Fortsatt dempet

Tankskipsbestillinger er derimot fortsatt dempet, og ifølge bransjekilder har det ikke vært en eneste VLCC-ordre siden juni i fjor, skriver Frontline i sin kvartalsrapport, ifølge TDN Direkt.

For Suezmax-tankere ble det bekreftet at to bestillinger ble lagt inn i løpet av tredje kvartal 2022, mens LR2 tankersegmentet har hatt en viss aktivitet med 15 bestillinger i 2022.

Den generelle trenden over de siste seks kvartalene fortsetter, i tillegg til nøling fra eiere til å forplikte seg til nye bestillinger.

Globale oljemarkeder fortsetter å bli påvirket av sanksjonene mot Russland. Ettersom oljeproduksjonen har økt, har avstandene den reiser økt betydelig. Europa søker alternative kilder for råstoff, og Asia har gradvis økt importen av russisk råolje.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om