Belgisk rederfamilie laster opp i Euronav: – Ren fusjon ser mer utfordrende ut

Saverys-familien har økt eierandelen i Euronav ytterligere i håp om å stanse sammenslåingen med Frontline.

Illustrasjonsfoto av Euronav-skip.
Publisert: Publisert:

Maktkampen som utspiller seg mellom John Fredriksen-systemet og den belgiske rederfamilien Saverys om tankrederiet Euronav fortsetter.

I en melding til det amerikanske finanstilsynet, SEC, fremgår det at sistnevnte gjennom familieselskapet Compagnie Maritime Belge (CMB) har kjøpt ytterligere Euronav-aksjer og nådd en eierandel på 21,7 prosent.

Saverys-familien har siden det ble kjent at Fredriksens Frontline ønsker å kjøpe belgiske Euronav og skape verdens største tankrederi vært sterk motstander av en slik sammenslåing.

I lys av dette har familien forsøkt å få med andre aksjonærer på et opprør, samt flere ganger kjøpt seg opp i Euronav, noe også Fredriksen-systemet har gjort.

Førstnevnte har også forsøkt å få inn nye styremedlemmer uten hell. I den nye meldingen vises det til at Saverys-familien fortsatt jobber for å få til dette.

– En ren fusjon ser tydeligvis mer utfordrende ut gitt at Saverys-familien nå eier rundt 21,7 prosent av aksjene, men vi tror fortsatt at Saverys-familien vil slite med å stoppe planen helt, skriver Arctic Securities i en oppdatering onsdag.

Betingelsene i sammenslåingen er blant annet at Euronav-aksjonærer får 1,45 Frontline-aksjer for hver aksje i Euronav. Det formelle budet («tender offer») ventes å bli lansert i løpet av årets fjerde kvartal.

Frontline-sjef Lars Barstad uttalte til E24 tidligere i høst at han er usikker på utfallet av den gigantiske tanksammenslåingen.

– Det er umulig å si hva som er det mest sannsynlige utfallet. Vi forutsetter at vi får kontroll på mer enn 50,1 prosent av selskapet. Om vi kommer helt dit at vi kan fullføre en fullstendig fusjon, er vanskelig å si, sa han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om