Rentemøter i ESB

DNB tror ESB senker renten i dag og annonserer kvantiatitve lettelser i dag

Den europeiske sentralbanken har uttalt at de er bestemt på å handle for å motvirke svake tall i Europa. Det gjør at torsdagens rentemøte gir bud om rentekutt. 

FORVENTER KUTT: Markedene forventer at det blir varslet rentekutt når sentalbanksjef, Mario Draghi, går på talerstolen torsdag,

Foto: Viginia Mayo / Pool EPA
  • Fredrik Kampevoll
Publisert:,

– Om noen hadde håpet at vi var på vei mot normalisering av pengepolitikken i Europa vil de nok snart bli skuffet. Nye lettelser er med all sannsynlighet på vei, skriver DNB i torsdagens morgenrapport.

Svak inflasjon, tiltagende pessimisme i næringslivet og lavere renter rundt dem skaper forventninger om at ESB signaliserer lavere renter når sentralbanksjef, Mario Draghi, går på talerstolen klokken 14.30 torsdag.

I en undersøkelse fra Bloomberg tror 35 av 41 spurte økonomer at det blir varslet rentekutt på 0,1 prosentpoeng i september, og at renten inntil videre holdes på 0,4 prosent. Resten tror det blir rentekutt i dag.

Les også: Pengetrykking er tilbake som løsningen på økonomiske problemer

– Vi tilhører mindretallet og tror ESB kan overraske med et rentekutt og annonsering av kvantitative lettelser allerede nå. ESB har vært så klar i sin kommunikasjon om at den er «determined to act» med bakgrunn i sviktende nøkkeltall, lav inflasjon og at inflasjonsforventninger har falt markert siden årsskiftet. Vi ser sånn sett ingen grunn til å vente med å kutte renten, skriver DNB.

– Om noen hadde håpet at vi var på vei mot normalisering av pengepolitikken i Europa vil de nok snart bli skuffet. Nye lettelser er med all sannsynlighet på vei, skriver DNB i torsdagens morgenrapport.

Her kan du lese mer om

  1. Rentemøter i ESB
  2. Rente

Flere artikler

  1. Økt pessimisme og lavere inflasjon gjør at «alle» forventer rentekutt

  2. Skyhøye forventninger til ESB-pakke:– Klart rom for skuffelse

  3. Arbeidsledigheten i Euro-området den laveste på 11 år

  4. Annonsørinnhold

  5. ESB kutter renten for første gang siden 2016

  6. ESB ber om drastiske virustiltak fra europeiske myndigheter