Rentemøter i ESB

DNB tror ESB senker renten i dag og annonserer kvantiatitve lettelser i dag

Den europeiske sentralbanken har uttalt at de er bestemt på å handle for å motvirke svake tall i Europa. Det gjør at torsdagens rentemøte gir bud om rentekutt. 

FORVENTER KUTT: Markedene forventer at det blir varslet rentekutt når sentalbanksjef, Mario Draghi, går på talerstolen torsdag,

Foto: Viginia Mayo / Pool EPA
  • Fredrik Kampevoll – Aftenposten
Publisert:

– Om noen hadde håpet at vi var på vei mot normalisering av pengepolitikken i Europa vil de nok snart bli skuffet. Nye lettelser er med all sannsynlighet på vei, skriver DNB i torsdagens morgenrapport.

Svak inflasjon, tiltagende pessimisme i næringslivet og lavere renter rundt dem skaper forventninger om at ESB signaliserer lavere renter når sentralbanksjef, Mario Draghi, går på talerstolen klokken 14.30 torsdag.

I en undersøkelse fra Bloomberg tror 35 av 41 spurte økonomer at det blir varslet rentekutt på 0,1 prosentpoeng i september, og at renten inntil videre holdes på 0,4 prosent. Resten tror det blir rentekutt i dag.

Les også: Pengetrykking er tilbake som løsningen på økonomiske problemer

– Vi tilhører mindretallet og tror ESB kan overraske med et rentekutt og annonsering av kvantitative lettelser allerede nå. ESB har vært så klar i sin kommunikasjon om at den er «determined to act» med bakgrunn i sviktende nøkkeltall, lav inflasjon og at inflasjonsforventninger har falt markert siden årsskiftet. Vi ser sånn sett ingen grunn til å vente med å kutte renten, skriver DNB.

– Om noen hadde håpet at vi var på vei mot normalisering av pengepolitikken i Europa vil de nok snart bli skuffet. Nye lettelser er med all sannsynlighet på vei, skriver DNB i torsdagens morgenrapport.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Rentemøter i ESB
  2. Rente

Flere artikler

  1. Økt pessimisme og lavere inflasjon gjør at «alle» forventer rentekutt

  2. ESB kutter renten for første gang siden 2016

  3. ESBs ferskeste medlem tror Draghis grep kan være en tabbe

  4. Klart for Lagardes første ESB-møte: Ingen vet hva som er i vente

  5. Draghi overså råd om å droppe ny runde med pengetrykking