Teslas fremtid

Tesla vil hente 18,5 milliarder kroner

Elbilprodusenten skal sprøyte inn ferske midler, to uker etter at Elon Musk hevdet at han ikke hadde planer om dette.

DELTAR: Tesla-sjef Elon Musk bidrar med midler tilsvarende 90 millioner kroner når selskapet nå henter penger i markedet.

JOE SKIPPER / X03635
 • Eivind Bøe
Publisert:

Elbilselskapet Tesla vil hente 2 milliarder dollar i en emisjon, fremgår det av en melding. Det tilsvarer 18,5 milliarder kroner med dagens valutakurs.

Tilretteleggerne har i tillegg fått en 30-dagers opsjon på å kjøpe ytterligere aksjer for opp til 300 millioner dollar.

Toppsjefen Elon Musk vil kjøpe aksjer for opp til 10 millioner dollar, tilsvarende rundt 90 millioner kroner, i forbindelse kapitalinnhentingen. Styremedlem Larry Ellison vil også gå inn med penger, opp til én million dollar.

Tesla opplyser at det vil bruke nettoprovenyet til å «styrke balansen og til generelle selskapsformål».

Teslas aksjekurs var ned rundt fem prosent i førhandelen på Wall Street etter meldingen. Etter handelen åpnet er nedgangen dempet noe, og aksjen faller 2,3 prosent.

Dagens aksjefall kommer etter kraftig kursøkning. Aksjen er mer enn tredoblet siden selskapet i oktober leverte den første av to positive resultatrapporter.

Milliardgjeld

Musk hevdet for to uker siden at Tesla ikke hadde planer om å hente penger, ifølge CNBC som viste til uttalelser på en telefonkonferanse. Han sa angivelig at selskapet kanskje aldri ville gjøre dette igjen.

– Det gir ikke mening å hente penger fordi vi venter å generere kontanter på tross av veksten, sa Musk ifølge nyhetskanalen.

Tesla meldte ifølge Bloomberg torsdag at det venter å investere 3,5 milliarder dollar i år, ettersom Musk har hastverk med å sende nye modeller ut i markedet, sparke i gang sin første fabrikk utenfor USA og starte byggingen av en annen fabrikk.

Tesla har i en lengre periode vært svært gjeldstynget, og Musk har selv hatt en personlig gjeld på 4,4 milliarder kroner til investeringsbanker.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Teslas fremtid
 2. Tesla
 3. Elon Musk
 4. Emisjon

Flere artikler

 1. Tesla under press i solcellesatsing

 2. Aksjene i Tesla har for første gang passert 420 dollar

 3. Elon Musks lillebror solgte Tesla-aksjer for 216 millioner

 4. Annonsørinnhold

 5. Musk og Tesla-styret saksøkes for enorme bonusavtaler

 6. Tesla-analyse før kvartalstall: Må produsere 2,5 millioner biler i året for å forsvare markedsverdien