Kvartalsrapporter

Entra fikk rentesmell i første kvartal

Entra leverer svakere resultat enn ventet i første kvartal. Blant annet faller verdien av selskapets finansinstrumenter grunnet lavere renter.

Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Eiendomsselskapets resultat etter skatt og minoritetsinteresser er på 36 millioner kroner i første kvartal, fra 654 millioner kroner ett år tidligere.

Selskapet bokfører blant annet en nedgang i verdien av finansinstrumenter på 337 millioner kroner, som skyldes en markert nedgang i markedsrentene.

Entras leieinntekter ble på 587 millioner kroner i kvartalet, fra 585 millioner kroner i første kvartal i fjor.

På forhånd var det ventet leieinntekter på 589 millioner kroner og resultat etter skatt og minoritetsinteresser på 258 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Verdiene økte

Verdsettingen av Entras eiendomsportefølje på 76 bygninger har økt med 1,2 milliarder kroner i første kvartal, til 50,7 milliarder kroner.

– Grunnet covid-19-pandemien og endringene i oljeprisen er det knyttet høy usikkerhet til verdsettingen av eiendommer per 31.03.20, skriver Entra i sin kvartalsrapport.

Oljeprisfallet etter coronakrisen vil påvirke Entra. Men selskapet påpeker at det bare har rundt to prosent av sine inntekter knyttet til olje- og gassbransjen.

Selskapet sier også at det har solid økonomi. Entra sitter på 7,3 milliarder kroner i kontanter og kredittfasiliteter, som er mer enn tre ganger gjelden som forfaller det neste året.

Det siste året har Entra ferdigstilt byggeprosjektene Powerhouse Brattørkaia, Brattørkaia 12, Holtermanns veg 1–13 og Tullinkvartalet.

Samtidig har selskapet tømt eiendommene Tordenskjolds gate 12, Schweigaards gate 15 og deler av Stenersgata 1, i påvente av nyutvikling.

Entras kvartalsrapport

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Entra
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Fremgang for Nokia – jekker opp utsiktene for 2020

  2. Solid tap for Subsea 7 i andre kvartal

  3. Svakere fra Subsea 7 – vurderer nedbemanninger

  4. Annonsørinnhold

  5. Bratt resultatfall for Ringnes-selskap i andre kvartal

  6. Kraftig resultathopp for Bank Norwegian