Over 25 milliarder app-er er lastet ned

På fire år har app-etterspørselen eksplodert - det gir nye jobber og flere ferske millionærer.

APP-SUKSESS: Om det ikke finnes en app for alt, så finnes det for det meste. Nå er en ny milepæl nådd i den stadig voksende app-økonomien.
Publisert: Publisert:

Å gi hvermannsen muligheten til å lage app-er som kan selges gjennom Apples salgskanaler, har vist seg å bli en suksess.

I løpet av de fire årene som har gått siden Apple ga alle muligheten til å utvikle egne app-er har vi lastet ned over 25 milliarder applikasjoner (se faktaboks), skriver Finanical Times.

- 25 milliarders-merket er et symbol på den eksplosive veksten i app-økonomien, sier Al Hilwa, som er analytiker i IDC til avisen.

En app for alt

Det var i mars 2008 at Apple la ut et startpakke for kreative sjeler som ville lage egne app-er.

I løpet av de fire første dagene var pakken lastet ned over 100.000 ganger, og da Apple åpnet sin app-butikk i juli samme år lå det 800 app-er klare.

I dag kan folk velge i mer enn 550.000 app-er, og 248.000 personer har fått sine app-ideer godkjent av Apple.

Den kraftige veksten i etterspørselen etter en digital treningsvenn, tidtrøyte på farten eller mobile kokebøker har skapte en rekke nye, sårt tiltrengte, arbeidsplasser i USA.

En studie Technet slapp i februar viser at app-bransjen har skapt 446.000 nye jobber bare i USA. Bare i fjor økte etterspørselen etter app-arbeidere med 45 prosent.

Penger i kassen

Ifølge Apple selv har selskapet betalt ut mer enn 4 milliarder kroner til app-utviklere, det etter at selskapet har tatt sin del på 30 prosent.

Det har betydd økonomisk suksess også for flere nordmenn.

En av dem som har vært mest i vinden den siste tiden er mannen bak Wordfeud, Håkon Bertheussen (28).

Scrabbel-spillet han står bak har bare i Norge blitt lastet ned mer enn 800000 ganger, og

APP-GRÜNDER: Håkon Bertheussen (28) står bak en app-suksess av de sjeldne med spillet Wordfeud.

1.februar i år hadde han rundet 14,5 millioner brukere.

I et VG-intervju i november i fjor opplyste Bertheussen at han på den tiden tjente 60000-70000 kroner i døgnet på spillet - og at han lå an til en årsomsetning på seks-syv millioner kroner.

- Det stemmer at det var det jeg tjente på den tiden, bekrefter Bertheussen, som ikke ønsker å svare på hva den økonomiske situasjonen er i dag.

LES INTERVJUET MED FIRE NORSKE APP-GRÜNDERE:

Traff blink på smartmobilen

Publisert: