Investorenes aksjekjøp

Trond Mohn laster opp i Bergenbio etter børsfall

Bioteknologiselskapet Bergenbio falt nærmere 19 prosent på Oslo Børs etter selskapet mistet støtte. Børsfallet får investor Trond Mohn til å fylle på aksjebeholdningen.

Milliardær Trond Mohn er blant kjent ved å gi store summer av formuen til veldedige formål som helsetjenester og medisinsk forskning, idrett og miljøvern.

Mathiesen, Tor Erik/NTB scanpix
 • Ola Alsberg
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Bergensinvestoren Trond Mohn har gjennom sitt heleide selskap Meteva kjøpt flere aksjer i bioteknologiselskapet Bergenbio, går det frem av to børsmeldinger onsdag.

Først meldte selskapet at Mohn hadde kjøpt 200.000 nye aksjer. Kjøpet ble gjort til en gjennomsnittskurs på 28,41 kroner, som betyr at milliardæren har betalt 5,68 millioner kroner for aksjene uten medregnet eventuelle transaksjonskostnader.

Deretter ble det meldt at det samme selskapet kjøpte 100.000 aksjer til snittkurs 31,44 kroner, noe som tilsvarer et kjøp på 3,14 millioner kroner.

Etter handelen sitter Mohn med 25,82 prosent av aksjene i selskapet, og er største aksjonær i bioteknologiselskapet.

Stupte på børsen

Mohns aksjekjøp skjer etter at selskapet onsdag falt nærmere 19 prosent på Oslo Børs. På det meste var fallet på over 30 prosent.

Nedgangen i Bergenbio-kursen skjedde etter at selskapet tirsdag varslet at Storbritannias forskningsråd (UKRI) valgte å avslutte støtten for en klinisk studie av Covid 19-Accord (Accelerating COVID-19 Research & Development Platform), som ble gitt til universitetssykehuset i Southampton.

Det vil ikke bli forsket på nye pasienter, men de som allerede er en del av studien vil fortsette i undersøkelsen inntil videre. Bergenbios legemiddel bemcentinib var ifølge selskapet den ledende kandidaten i studien.

Les på E24+

Slik plukker proffene helseaksjer

Børsvinner siste månedene

Bergenbio har blitt en børsvinner i takt med håpet om at nettopp Bergenbios medisin skulle bli tatt i bruk mot coronaviruset. Aksjen er opp over 150 prosent siden bunnpunktet i mars.

Utfordringen har vært å få tak i nok pasienter som egner seg å være med i studiet, har E24 tidligere omtalt. Pasientene må være syke nok til å bli innlagt – men ikke så syke at de må i respirator.

Bergenbio utvikler først og fremst behandling for leukemi (blodkreft) og lungekreft. Selskapet stammer fra Universitetet i Bergen og har kontor på Haukeland sykehus.

Les børsmeldingen fra selskapet
Les også

Coronastudie med Bergenbio-legemiddel mister støtte

Les på E24+

Stempelet som tar norske helseaksjer til himmels

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Trond Mohn
 3. Aksjelive
 4. Bergenbio
 5. Bioteknologi

Flere artikler

 1. Coronastudie med Bergenbio-legemiddel mister støtte

 2. Oslo Børs snudde til pluss

 3. Tidligere fotballstjerne har tre millioner i Fredlys tanksatsing

 4. Hovedindeksen steg 8,72 prosent i første kvartal

 5. 90 biotek-millioner borte for Must-familien på et blunk