Børsdagen

Oslo Børs pustet ut etter mandagens virusfall

Stemningen bedret seg på Oslo Børs tirsdag, dagen etter den kraftigste nedgangen på nær fire måneder.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Ine Brunborg
Publisert:

Etter å ha vært innom negativt terreng i formiddagshandelen, avslutter Hovedindeksen på Oslo Børs opp 0,48 prosent til 925,7 poeng.

Oljeprisen løftet seg mot slutten av børsdagen, og handles i skrivende stund for 59,84 dollar i spotmarkedet, opp 1,66 prosent for dagen.

Også de europeiske børsene klatrer mot slutten av dagen, mens de amerikanske indeksene på Wall Street stiger i tidlig handel.

Mest omsatt på Oslo Børs var Equinor med en oppgang på 0,09 prosent. Bak følger DNB som ender opp 2,44 prosent, etterfulgt av Yara som falt 0,90 prosent.

Hydrogenaksjen Nel steg i åpningen, men har senere fortsatt fallet fra mandag. Aksjen endte ned 0,74 prosent, etter gårsdagens salgsanbefaling fra DNB Markets.

Norwegian-aksjen falt i tidlig handel, men har siden snudd til en oppgang på 1,58 prosent. Eksperter har tidligere pekt på at coronaviruset kan føre til at folk vil reise mindre, noe som kan ramme selskapene. Norwegian har falt over 11 prosent den siste uken.

Les også

Les også: Kraftig nedgang i Asia – over 100 døde av Kina-virus

Coronaviruset preger markedet

Fortsatt preger coronaviruset markedet. I natt ble det kjent at antallet døde nå er på 106, noe som er 26 flere enn dagen før. Samtidig har over 4.500 mennesker nå blitt smittet.

I tillegg til Kina hvor viruset først ble oppdaget, er det påvist i Japan, Sør-Korea, Thailand, Malaysia, Singapore, Vietnam, Nepal, USA, Canada, Australia og Frankrike ifølge NTB.

Sent mandag kveld ble det også kjent at en mann i Starnberg-distriktet i Tyskland har fått påvist coronaviruset. Dette er det første tilfellet i landet.

Samtidig strammer viruset allerede grepet om verdensøkonomien. Både i Kina, Japan og Singapore venter man økonomiske konsekvenser.

Les også

Les også: Dette skjer hvis coronaviruset blir påvist i Norge

Tyngste fall siden oktober i USA

Både på Oslo Børs og i USA ble nedgangen mandag den tyngste siden oktober, mens det på de asiatiske børsene i dag tidlig har vært kraftig nedgang blant annet i Seoul.

– De amerikanske investorene solgte aksjer i stor stil mandag grunnet frykt for ringvirkningene av det dødelige virusutbruddet i Kina. Når det er sagt, må man tilbake til 2002/2003 for å finne tilsvarende frykt grunnet virusutbrudd, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenrapport.

Den gang var det Sars-viruset som herjet i verden, et lignende virus av coronaviruset som nå er på fremmarsj.

– Det skal for øvrig sies at i 2002/2003 var aksjemarkedene svært lavt priset grunnet generell lavkonjuktur, i motsetning i dag, skriver Berntsen.

Les morgenrapporten fra Roger Berntsen
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Aksjelive
 4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Virusfrykt og oljeprisfall tynget Oslo Børs

 2. Oslo Børs avslutter i pluss etter urolig handel

 3. Børsoppturen fikk seg en knekk etter G7-uttalelse

 4. Verste børsdag siden august 2015: Falt 4,88 prosent

 5. Hongkong-børsen falt kraftig