Telenor bytter toppsjefer i Thailand, Myanmar og Bangladesh

Torsdag gjennomfører Telenor flere endringer på toppledernivå i Asia. Både Telenor Myanmar, Dtac i Thailand og Grameenphone i Bangladesh får nye administrerende direktører.

LEDERBYTTER: Flere av Telenors asiatiske selskaper får nye toppledere i forbindelse med at to administrerende direktører forlater selskapet.

INTS KALNINS / X02120
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Det bekrefter Telenor Group i en pressemelding torsdag.

I Dtac blir Sharad Mehrotra ny administrerende direktør etter Alexandra Reich, som søker nye lederutfordringer. Mehrotra kommer fra stillingen som toppsjef i Telenor Myanmar.

– Alexandra Reich har ledet vårt mobilselskap i Thailand gjennom en utfordrende periode, med nytt spektrum, utrulling av nettverk og styrking av kundetilfredshet og distribusjon. Hun har levert solide resultater i tråd med «tilbake til vekst» strategien som ble lagt frem på Dtacs kapitalmarkedsdag i juni 2019, sier konsernsjef Sigve Brekke i en kommentar.

Les også

Les også: Dette frykter næringslivstoppene i 2020

Gjennomfører endringene i februar

Han sier videre at selskapet er takknemlige for at Reich har utviklet Dtac i transformasjonsfasen og ønsker henne lykke til.

– Når Reich nå søker nye muligheter er vi glade for at Sharad Mehrotra har sagt ja til å ta over lederrollen i Dtac. Han tar med seg verdifull innsikt og kunnskap til Thailand fra Myanmar og India, hvor han har ledet en solid kommersiell snuoperasjon, sier Brekke

Skiftene innebærer at Hans Martin Hoegh Henrichsen, som i dag er leder for Corporate Affairs i Telenor Myanmar, nå blir konstituert som administrerende direktør i samme selskap inntil en ny løsning er på plass.

Alle endringene skjer fra 1. februar.

Les på E24+

E24+: De beste jobbtipsene for 2020

Første lokale sjef i Grameenphone

Samtidig går administrerende direktør Michael Foley i Grameenphone av for å flytte til familien i Afrika. Her kommer viseadministrerende direktør og markedsdirektør Yasir Azman inn som ny toppsjef.

– Jeg er også glad for å kunne utnevne Yasir Azman som ny leder for vårt mobilselskap i Bangladesh. Samtidig som han har vært viseadministrerende direktør for Grameenphone har han som markedsdirektør ledet en av våre mest suksessfulle kommersielle organisasjoner i Telenor Group, sier Brekke.

– Azman har gått gradene i selskapet og det er dermed ekstra spesielt å ønske han velkommen som vår første lokale administrerende direktør i Grameenphone, avslutter Brekke som også takker Foley for sitt arbeid.

Meldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. Myanmar
 3. Grameenphone
 4. Thailand
 5. Aksjelive
 6. Dtac

Flere artikler

 1. Telenor får milliardutbytte fra Bangladesh-datter

 2. Alexandra Reich og Kristin Muri Møller forlater Telenor

 3. Telenor-selskap blar opp for nok en mobillisens i Thailand

 4. Telenor halverte overskuddet i andre kvartal: Oppjusterer prognosene for 2021

 5. Telenor selger Myanmar-virksomheten for 900 millioner kroner