Coronavirus rammer BW Energys børsplaner

Lise Åserud
Publisert:,

Bokbyggingsperioden knyttet til prosessen med børsnotering av BW Energy forlenges med en uke grunnet coronavirusets effekt på markedet.

Selskapets første dag på børs estimeres derfor å være 18. februar 2020.

Det fremkommer av en melding fra selskapet torsdag.

– Etter kunngjøringen om å starte bokbyggingsperioden og søknadsperioden i vår børsnotering, har de globale finansmarkedene vært vitne til en signifikant volatilitet på bakgrunn av coronavirus-utbruddet, sier administrerende direktør Carl Arnet.

Forrige uke mottok Oslo Børs søknaden om børsnotering fra BW Energy, som eies av BW Offshore. Torsdag ettermiddag melder Børsen at søknaden er godkjent.

– Vi har gjennom denne perioden fått betydelig investoroppmerksomhet og møtt med et stort antall investorer som har gitt sterk støtte til vår strategi, egenkapital-story og eiendelsbase. Vi har derfor besluttet å forlenge bokbyggingen og søknadsperiode i vår børsnotering for å gi mer tid for investorer til å ta sin investeringsbeslutning i forhåpentligvis mer stabile finansmarkeder enn det man har sett den seneste uken, fortsetter Arnet.

I september uttalte selskapet at de avventet børsnotering grunnet markedsuro, og at de «ikke hadde det travelt».

Selskapet varslet tidligere i 2019 at det ønsker å børsnotere BW Energy i Oslo, og hadde hyret inn finansielle og juridiske rådgivere. Men ettersom oljeprisen hadde dempet seg noe, og markedsuro førte til at «det kunne ta litt tid før selskapet ble notert».

– Det å se bort fra det er helt tullete, selvfølgelig, sa BW Energy-sjef Carl K. Arnet til E24 den gang.

Les meldingen her
Les også

Avventer børsnotering av BW Energy: – Har det ikke travelt

Les også:

Les også

DNB deler ut over 14 milliarder i utbytte

Les også

Passasjerfall, men lønnsomhetshopp for Norwegian