Lønn er ikke viktigst

Variasjon i arbeidsoppgavene er viktigste faktor som gjør en arbeidsgiver attraktiv. Lønn er blitt en hygienefaktor.

Publisert:

Det viser Universum Communications Graduate Survey 2006. Av totalt 3459 studenter innen teknologi og økonomi, svarte 40 prosent at variasjon i arbeidsoppgavene er viktig når de skal velge arbeidsgiver. Lønn kommer på en god andreplass med 36 prosent av stemmene.

I fjor var lønn viktigste kriterium, da 48 prosent satte det som det mest attraktive gode hos en potensiell arbeidsgiver.

- Lønn er ikke nummer en lenger. Dette skyldes at studentene tar en god lønn for gitt, og dermed blir det mer en hygienefaktor, sier markedsansvarlig i Universum Carlo Duraturo.

Gode tider

Interessen for gode karrierepreferanser har også gått ned siden fjorårets undersøkelse. Da svarte 19 prosent at de var opptatte av gode karrierepreferanser. I år er tallet litt over 11 prosent.

- Interessen for gode karrierepreferanser har gått end. Denne er høy i dårlige tider når studentene ikke får jobb hos drømmearbeidsgiveren med en gang. Da må de jobbe seg opp der de er for så å kunne bytte til drømmearbeidsgiveren ved en senere anledning, sier Duraturo.

Sort skinnstol

Drømmen om den store sorte skinnstolen og hjørnekontoret er heller ikke like populær i år som i 2005. Årets undersøkelse viser at kun 13 prosent drømmer om sjefsjobben, mot 19 prosent i fjor.

The Universum Graduate Survey er en årlig undersøkelse som gjennomføres av Universum i 20 land i Europa. Universum er et konsulentselskap som bistår bedrifter i å fortelle dem hvordan de kan være attraktive for dagens studenter.

Avgangsstudenter fra områdene økonomi og og teknologi deltar i undersøkelsen. I samme undersøkelse ble det slått fast at Statoil er studentenes drømmearbeidsplass.

Publisert:

Her kan du lese mer om