Gjelstens butikkjede Kid varsler 1.100 ansatte om permitteringer

Selv om nettsalget øker, så opplever interiørkjeden Kid et fall i salget som gjør at konsernsjef Anders Fjeld har måttet sende ut permitteringsvarsel. Han sier at selskapet ikke trenger kapitalpåfyll nå, men forbereder seg på en forverring av markedet.

Investor Bjørn Rune Gjelsten er storaksjonær i butikkjeden Kid Interiør

Gisle Oddstad
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Kid Interiør melder onsdag at de som følge av corona-pandemien «for tiden opplever redusert omsetning ettersom antallet kunder som besøker kjøpesentre og våre butikker faller».

Selskapet varsler derfor nå at de har sendt ut permitteringsvarsler til et antall ansatte, både i butikkene og ved hovedkontoret.

«Dette vil gjøre det mulig for selskapet å raskt justere bemanningen hvis og når det er nødvendig», skriver selskapet.

Selskapet skriver at de følger situasjonen tett og at selskapet «er i en solid finansiell situasjon, med tilstrekkelig likviditet til å møte den nåværende situasjonen».

Kid-aksjen er ned rundt 10 prosent etter åpning på Oslo Børs onsdag.

Forbereder seg på det verste

– Vi har varslet permitteringer til alle ansatte i butikkene og til noen som jobber med vareforsyningen vår. Totalt er det om lag 1.100 som har fått varsel om at de kan bli permittert, sier konsernsjef Anders Fjeld i butikkjeden Kid.

– Jeg har ikke i dag et tall på hvor mange som vil bli permittert, men vi effektuerer permitteringer umiddelbart på gange mange av butikkene våre ved at vi tilpasser bemanningen til den omsetningen vi har hatt de siste dagene, fortsetter han.

Fordi salget har falt så blir det også mindre varer å plukke og sende ut fra lageret, og derfor rammes også ansatte innenfor lager og logistikk, forklarer han.

– Hvor mye er omsetningen ned?

– Det er vanskelig å si fordi det varierer mye dag for dag, og fra butikk til butikk. Men vi gjør dette for å kunne håndtere et betydelig omsetningsfall i tiden fremover hvis det skulle komme. Per i dag vet vi imidlertid ikke hvordan det vil se ut om en uke, en måned eller tre måneder, sier Fjeld.

Samtidig som salget i de fysiske butikkene er ned på grunn av corona-utbruddet, så opplever Kid samtidig en vekst i netthandelen, opplyser konsernsjefen. Netthandelen utgjør imidlertid en mindre del av omsetningen i denne delen av varehandelen, så det er ikke nok til å oppveie for fallet i butikksalget.

– Vil dere trenge mer likviditet eller kapital slik dere vurderer det?

– Vi har fleksibilitet og er i en god situasjon, så vi trenger ikke gjøre den vurderingen i dag. Men vi gjør det vi må og selv om vi har et godt utgangspunkt fra før, så må vi ta grep for å håndtere situasjonen, sier Fjeld.

NewsWeb

Er du økonomisk rammet av corona? Les Dine Pengers guider:

Permitteres du? Her er den store guidenDine Pengers guide til corona-rammede frilansere og selvstendig næringsdrivendeDen store corona-guiden for småbedrifter
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Coronaviruset
  3. Kid

Flere artikler

  1. Kraftig salgsfall for Kid etter pandemierklæring

  2. Kid økte inntektene på tross av pandemien

  3. Hundrevis av butikker stenges ned på Østlandet

  4. Annonsørinnhold

  5. Kongsberg Gruppen permitterer ytterligere 150 ansatte i Norge

  6. Varehandelen frykter konkurser: – Nå kjemper vi for å overleve