DNBs shipping-dronning slutter

Norsk finansnærings store shipping- og offshore-dronning takker for seg etter en årelang karriere i DNB. Nå skal hun satse på styreverv og andre oppgaver.

SLUTTER: Mangeårig DNB-topp Kristin Holth slutter i banken. Her avbildet under oljemessen ONS i Stavanger i 2018.
Publisert: Publisert:

Etter om lag tre tiår i DNB har Kristin Holth nå valgt å slutte. Holth er blant annet innstilt som nytt styremedlem i riggselskapet Maersk Drilling.

Det er Finansavisen som melder om avgangen til den kjente næringslivsprofilen.

– Alt har sin tid. Jeg har hatt mange fantastisk spennende år i banken og fått lov til å jobbe med kjernebransjene i norsk næringsliv. Nå er tiden inne for å gjøre noe annet, sier Holth til Finansavisen.

Kristin Holth legger dermed bak seg en markant karriere i Norges største bank, der hun blant annet ledet DNBs kontor i New York. Etter at hun sørget for at noen «holdt fortet» under orkanen «Sandy» i 2012, begynte hun i 2013 i jobben som DNBs direktør for shipping, offshore & logistics.

Der ble hun raskt kåret til den mest innflytelsesrike i verden på Lloyds liste over innflytelsesrike personer innen skipsfinans.

– Kristin har vært en bauta i DNB og innenfor den maritime næringen. Hun er en energisk person som både kunder og kolleger lytter til, og har vært en drivende kraft i finansieringen av maritim næring både i Norge og internasjonalt. Jeg setter også stor pris på at hun de siste årene har ledet DNBs viktige satsing på havnæringene, sier konserndirektør for bedriftsmarkedet Harald Serck- Hanssen til Finansavisen.

DNB har i en årrekke vært en sentral bank i den globale skips- og offshoreindustrien og oljeindustrien og overfor Finansavisen sier Serck-Hanssen at Kristin Holth har mye av æren for at DNB har ledet an i å sette krav til ansvarlig shipping.

I jobben som shippingsjef måtte Kristin Holth først håndtere nedturen i shipping før oljebremsen slo inn etter 2014 og la et kraftig press på supply- og riggselskapene. En av de største sakene Holth måtte håndtere i denne krisen var den enormt komplekse restruktureringen av John Fredriksens riggkjempe Seadrill.

Siden 2017 har Holth ikke bare hatt ansvaret for shipping og offshore, men også havbruk, oppdrett og annen relatert virksomhet som DNBs sjef for havnæringene.

I senere tid har Holth også måttet svare for DNBs håndtering av korrupsjonsanklagede Samherji på Island.

Fra arkivet:

Les også

Vi får svi for finanskrisen

Les også

DNBs USA-sjef:- Vi holder fortet

Les også

Norske Kristin er verdens mest innflytelsesrike

Les også

– Vi stenger ikke igjen kranen

Les også

Disse kan tape mest på Seadrills kriseløsning

Les også

Store muligheter for fisk på land

Les også

DN: Nye DNB-overføringer til Dubai i mulig islandsk korrupsjonssak

Publisert:

Her kan du lese mer om