Femdoblet antall reisende - fremdeles lavere nivåer enn før pandemien

DFDS økte inntektene i andre kvartal og de reisende er tilbake etter pandemien.

DOBLET: DFDS doblet resultatet fra andre kvartal i fjor.
Publisert:

Det danske shipping- og logistikkselskapet DFDS hadde inntekter på syv milliarder danske kroner i andre kvartal, sammenlignet med 4,2 milliarder samme kvartal året før.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 706 millioner danske kroner. Mer enn en dobling fra året før, da tallet var 328 millioner.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at all russisk aktivitet er terminert, som et resultat av krigen i Ukraina. Krigen i Ukraina har også hatt innvirkning på selskapets aktivitet i Baltikum og korridorene mellom Tyskland, Litauen, Sverige og Litauen.

I en pressemelding fra DFDS i forbindelse med kvartalsrapporten, skriver selskapet at passasjerene er tilbake etter pandemien.

– Antall passasjerer femdoblet seg til 936 000, tilsvarende 90 prosent av volumet i juli 2019, som er den siste sammenlignbare måneden før corona.

Videre står det at det totale antall passasjerer de siste 12 månedene er 2,5 millioner. Dette sammenlignet med 5,1 millioner i 2019.

I pandemiårene 2020 og 2021 var det totalet antall reisende 800.000.

Flere av DFDS sine avganger var i lengre perioder stengt under pandemien og i juni 2020 kom nyheten om at coronapandemien førte til at rederiet måtte kutte 650 stillinger.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om