Askim og Spydeberg Sparebank i kontakt med Finanstilsynet etter mediesak

Banken har engasjert rådgivningsselskapet BDO til ekstern gjennomgang.

MEGET ALVORLIG: Styrelederen i Askim og Spydeberg Sparebank ser alvorlig på saken. Bildet er av bankens lokaler i Askim.
Publisert: Publisert:

Forrige uke ble banksjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg Sparebank suspendert av styret på bakgrunn av medieoppslag i Finansavisen.

I flere artikler den siste tiden har Finansavisen omtalt Hvidsten i forbindelse med saker som handler om tidligere rallykjører Henning Solbergs økonomi. Det gjelder blant annet lån utstedt av banken.

– Det er viktig for styret å understreke at saken tas alvorlig, skriver banken i en børsmelding mandag kveld.

Møte med Finanstilsynet

Der går det frem at styret i Askim og Spydeberg Sparebank gjennomførte et møte med representanter fra Finanstilsynet mandag 29. november.

«Styret redegjorde i møtet med Finanstilsynet om de faktiske omstendighetene i sakene som er omtalt i media og annen relevant informasjon», heter det i meldingen.

Styret har videre besluttet å engasjere rådgivningsselskapet BDO for å gjennomføre en ekstern gjennomgang av bankens regler og rutiner for internkontroll.

Undersøkelsene vil ta for seg om bankens arbeid med forebygging, avdekking og håndtering av interessekonflikter og økonomiske misligheter er i tråd med gjeldende lover, forskrifter og retningslinjer fra Finanstilsynet, står det i børsmeldingen.

– Har overholdt informasjonsplikten

Da E24 omtalte saken forrige uke, uttalte den suspenderte banksjefens advokat Hans Kristian Skarpholt at banksjef Rune Hvidsten mente han ikke hadde gjort noe galt, men overholdt sin informasjonsplikt til banken.

– Vi har inntil videre ikke noe annet valg enn å avvente bankens undersøkelser, og vi regner med at de vil bekrefte at det ikke er gjort noe kritikkverdig, sa Skarpholt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om