Kraftig vekst for kryptobørsen Coinbase

Flere brukere, høyere handelsvolum og større inntekter er fasiten for Coinbase etter et kvartal med store svingninger i kryptomarkedet.

Publisert:

Kryptobørsens omsetning økte til 2,2 milliarder dollar i andre kvartal, fra 186 millioner dollar året før.

Selskapet slår dermed forventningene i markedet. Ifølge estimater innhentet av Bloomberg var det på forhånd ventet en samlet omsetning på 1,88 milliarder dollar.

Selskapet melder også om flere brukere en estimert. 8,8 millioner månedlige brukere handlet med kryptobørsen i løpet av kvartalet – en vekst på 44 prosent målt mot året før.

Handelsvolumet vokste samtidig med 38 prosent til 462 milliarder dollar.

På forhånd var det estimert 6,73 månedlige brukere og et handelsvolum på 377,4 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Coinbase steg 1,7 prosent i etterhandelen like etter tallslippet.

Mindre bitcoin

I dagens kvartalsrapport kommer det frem at bitcoin utgjorde omtrent 24 prosent av handelsvolumet til kryptobørsen i perioden. Det er mindre enn i både første kvartal (39 prosent) og i samme periode i fjor (57 prosent).

Samtidig har handelen med ethereum økt til 26 prosent – fra 15 prosent i 2020.

Øvrige kryptovalutaer står for resten av volumet.

Coinbase kommer ikke med noen utsikter i dagens rapport, men venter at handelsvolumet vil falle i inneværende kvartal.

Ifølge Refinitiv-estimater, gjengitt av CNBC, venter analytikerne nå at Coinbase vil omsette for 6,29 milliarder dollar i 2021 sett under ett.

Brakdebut

Kryptobørsen Coinbase brakdebuterte på Wall Street i april, da aksjen rundet av sin første dag på 328 dollar – mot referansekursen på 250 dollar.

Samme dag nådde prisen på bitcoin sitt høyeste nivå noensinne, med en rekord på over 64.000 dollar, ifølge tall fra Coinmarketcap.

Coinbase får mesteparten av inntektene sine fra handel med kryptovaluta, så aksjekursen er gjerne tett knyttet til prisen på bitcoin, skriver CNBC.

Børsdebuten i april bidro til å gjøre toppsjef Brian Armstrong, som grunnla Coinbase tilbake i 2012, til en av verdens rikeste personer.

Siden har prisen på både bitcoin og Coinbase-aksjen falt tilbake.

Bitcoin nådde årets bunn på under 30.000 dollar i midten av juli, mens myndighetene i Kina slo ned på utvinning og handel med kryptovaluta.

Etter en innhenting gjennom sommeren, handles én bitcoin nå for rundt 44.750 dollar.

Coinbase-aksjen har stort sett ligget under sluttkursen fra noteringsdagen, og rundet av den ordinære handelen tirsdag med en nedgang på 3,85 prosent til kurs 269,67 dollar.

Publisert: