Reitan økte overskuddet til 5,6 milliarder kroner i fjor

Rune Bjerke blir ny styreleder for Reitans retail-virksomhet. Også Kahoot-sjefen går inn i styret.

Odd Reitan.
Publisert:

Reitan-konsernet legger frem tall for fjoråret og melder om nye styreendringer onsdag formiddag.

Resultatet før skatt gikk opp til 5,6 fra 4,9 milliarder kroner for Reitans samlede virksomhet.

– Vi går ut av fjoråret med en sterk balanse og en solid egenkapital på 41 prosent, sier finansdirektør Kristin S. Genton i Reitan AS.

Odd Reitan sier i en pressemelding at konsernet har god drift og er godt skodd for fremtiden.

– Vi står i en usikker tid hvor alle kommer til å bli kraftig utfordret, sier Odd Reitan.

Reitan ut av styret

Odd Reitan går ut av styret til nok et selskap i konsernet. Tidligere DNB-sjef Rune Bjerke blir styreleder i Reitan Retail.

– Det er med stor glede jeg overlater styrelederplassen i Reitan Retail til Rune Bjerke, sier Odd Reitan.

Mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot-sjef Eilert Hanoa blir nye styremedlemmer.

Nylig gikk Odd Reitan av som styreleder i Reitan Eiendom.

– Svært fornøyd

Reitan AS, tidligere Reitangruppen, fikk en butikkomsetning på 104 milliarder kroner i fjor, uendret fra året før.

Driftsresultatet for Reitan Retail endte på 3,8 milliarder kroner, mot 4,4 milliarder kroner i 2020. Reitan Retail har virksomhet innen dagligvare, convenience og mobilitet, med over 3.800 utsalgsteder i syv land.

– Jeg er svært fornøyd med vårt første år som ett felles handelsselskap, både strategisk og operativt. Vi leverer et solid resultat og sterk underliggende drift, sier Reitan Retail-sjef Ole Robert Reitan i en uttalelse.

Nedgang i Rema 1000 Norge-resultatet

Rema 1000 Norge leverte en butikkomsetning på 47,6 milliarder kroner i 2021 og et driftsresultat på 1,8 milliarder kroner, mot 2,2 milliarder kroner året før.

I Rema 1000 Danmark var omsetningen på 25,7 milliarder kroner og et driftsresultat på 1,1 milliarder kroner, mot 1,2 milliarder kroner året før.

Reitan Convenience, som omfatter merkevarer som 7-Eleven og Narvesen, hadde en butikkomsetning på 12,9 milliarder kroner i 2021 og et negativt driftsresultat på 89 millioner kroner, mot minus 51 millioner kroner i 2020, «påvirket av betydelige pandemirelaterte restriksjoner og finansiell støtte til kjøpmenn begge år», står det i en melding.

Uno-X Mobility, som omfatter flytende drivstoff, vaskehaller og lading for elbiler, hadde et driftsresultat på 972 millioner kroner i 2021, mot 803 millioner i 2020, i et år som ifølge selskapet var preget av god drift og høye energipriser.

Forvalter 10 mrd.

For eiendomsvirksomheten Reitan Eiendom var driftsinntekene på 1,3 milliarder kroner, driftsresultatet var på drøye 3 milliarder og resultatet før skatt var på 2,9 milliarder kroner.

Pengebingen Reitan Kapital hadde en forvaltningskapital på 10 milliarder kroner. Porteføljeresultatet landet på 671 millioner kroner, mens resultat før skatt var 644 millioner kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om