Aker Biomarine falt igjen etter nedjusterte kursmål

Krillselskapet får juling av investorene for andre dag på rad. Oslo Børs avsluttet ukens siste handelsdag forholdsvis flatt.

KURSRAS: Matts Johansen, sjef i Aker Biomarine, må se aksjekursen falle.
Børsdagen
  • Eivind Bøe
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

Hovedindeksen endte dagen ned 0,09 prosent til 1.152,02 poeng fredag ettermiddag. Dermed ble nedgangen for uken sett under ett på 0,85 prosent.

Det Aker-dominerte selskapet Aker Biomarine, som driver fangst og foredling av dypvannsreken krill, fortsatte fallet fra dagen før på Oslo Børs.

Aksjen endte ned 5,85 prosent til kurs 41,85 kroner etter gårsdagens nedgang på 8,26 prosent.

Aker Biomarine la torsdag formiddag ut et resultatvarsel, hvor de blant annet fortalte at omsetningen i 2021 ventes nå å bli noe lavere enn i 2020. Tidligere forventning var moderat vekst. Videre ventes den justerte ebitda-marginen å bli 15–17 prosent, mot tidligere forventning om «noe lavere enn i 2020». I 2020 var den justerte ebitda-marginen 27 prosent.

Les også

Aksjefond kjøpte seg opp før Aker Biomarine-smell: – Må nok sitte en stund

Flere meglerhus har siden meldingen ble kjent oppdatert sine analyser, hvor blant annet DNB Markets, Pareto, Arctic og SEB har senket sine kursmål på selskapet. Mens Pareto og SEB gjentar kjøpsanbefalingen, nedgraderer Arctic til hold.

Aksjeanalytiker Ola Trovatn i Carnegie mener at nye kutt i anslagene viser at selskapet må jobbe med kommunikasjonen og gjenreise tilliten i markedet.

– Jeg skjønner at investorer og andre stakeholdere kan være skuffet over resultatene våre. I det siste har vi ikke levert på forventningene, og vi jobber nå knallhardt for å gjenoppbygge tilliten i markedet, ved å levere som vi sier at vi skal levere, sa Aker Biomarine-sjef Matts Johansen torsdag.

Selskapet, som har produkter brukt blant annet i kosttilskudd som Omega-3, har falt på Oslo Børs siden det ble notert i fjor. I forbindelse med børsnoteringen hentet selskapet rundt 2,15 milliarder kroner til en kurs på 116 kroner per aksje. I skrivende stund handles aksjen til 42 kroner.

Opptur for oljeprisen

I motsetning til Oslo Børs har oljeprisen fått seg en solid opptur på slutten av uken. Ved handelsdagens slutt på Børsen koster et fat Nordsjøolje (brent spot) 72,82 dollar, en oppgang på over to prosent fra dagen før.

Det var volatilitet i oljeprisene torsdag ettermiddag etter at det ble kjent at kinesiske myndigheter har til hensikt å auksjonere ut og derav frigjøre statlige oljereserver. Grepet har til formål å lette på prispresset på landets råvarer, og frigjøringen vil kunne stabilisere Kinas tilbud og etterspørsel, skriver Reuters torsdag.

Statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viste at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd («jobless claims») var 310.000 personer i forrige uke, mot ventede 335.000 personer.

Les også

Første samtale mellom Biden og Xi på syv måneder

Les også

Kinesisk børsindeks ligger an til å nå sitt høyeste nivå på seks år

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Aker Biomarine

Flere artikler

  1. Aksjefond kjøpte seg opp før Aker Biomarine-smell: – Må nok sitte en stund

  2. Oslo Børs falt for tredje dag på rad – fornybarselskap hoppet

  3. Aker Biomarine-aksjen stuper etter resultatvarsel

  4. Norway Royal Salmon markant opp på positiv børs

  5. Oslo Børs endte med solid oppgang