Røkke og Fredriksens rederi fortsetter å tape penger

Det kriserammede rederiet til Kjell Inge Røkke og John Fredriksen reduserte inntektene i årets andre kvartal.

FORTSATT KRISE: Rogaland-baserte Solstad Offshore har nå 80 skip. Rederiet har fortsatt mye gjeld og taper penger, til tross for krisegrep.
Publisert:

I årets andre kvartal gikk resultatet ned til minus 269,9 millioner kroner, fra minus 804,8 millioner på samme tid i fjor.

Inntektene falt til 1,26 fra 1,33 milliarder kroner.

Det viser tall som Solstad Offshore har lagt frem tirsdag ettermiddag.

Hard kamp

Offshoreaktiviteten bedrer seg sakte, både innen olje og gass og offshore vind, ifølge Solstad, som skriver at selskapet har signert en rekke nye kontrakter, på bedre vilkår.

Rederiets aktive flåte økte til 80 fra 75 skip gjennom kvartalet.

Solstad Offshore ble etablert etter at Rem Offshore, Deep Sea Supply og Farstad Shipping ble slukt i 2016 og 2017, og siden har selskapet kjempet hardt for å overleve.

Selskapet har vært tynget av gjeld og Solstad Offshore og har slitt i et tungt marked. Rederiet måtte gjennom en stor restrukturering i fjor høst da de kuttet milliarder i gjeld.

Per utgangen av andre kvartal var imidlertid fortsatt gjelden på over 19 milliarder kroner, ned fra 31,6 milliarder på samme tid i fjor, men omtrent uendret fra første kvartal.

Solgt 12 skip

Markedsverdien har per tirsdag falt til 466 millioner kroner på Oslo Børs. Den bokførte egenkapitalen har i andre kvartal snudd til pluss 3,7 milliarder kroner, fra minus 7 milliarder på samme tid i fjor.

Offshorerederiet forsøker å bli kvitt de 37 skipene som i restruktureringen ble klassifisert for salg eller opphugging, men ifølge ferske tall er bare 12 av disse solgt foreløpig.

Kontantbeholdningen økte til 2,2 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 1,1 millioner på samme tid i fjor, men svakt opp fra 2,1 milliarder i første kvartal.

Les på E24+

Børskommentar: «Det kan være et ørlite grønt håp i Solstad Offshore»

Publisert:
Gå til e24.no