Nordea øker renten på boliglån

Storbanken forklarer økningen med konkurransesituasjonen og Norges Banks renteheving sist uke.

Nordea er ferskeste bank ut til å heve boliglånsrenten.
Publisert:

Nordea øker rentene på både boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, melder banken i en pressemelding tirsdag.

Bakgrunnen er konkurransesituasjonen, Norges Banks økning av styringsrenten og utviklingen i pengemarkedsrentene, opplyses det.

– I lys av Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten på rentemøte 19. september og utviklingen i pengemarkedsrentene har Nordea besluttet å justere opp rentene på boliglån og sparekonto, sier leder John Sætre for personmarkedet i Nordea Norge.

Beste veiledende listepris på boliglånsrente blir etter justeringen 2,88 prosent for Premium Next.

Nye rentesatser for eksisterende lån vil gjelde fra 5. november i år, og for nye lån effektueres nye rentesatser fra i dag, ifølge Nordea.

Les også

LES OGSÅ: Sannsynligheten for ytterligere hevinger er mindre enn før

Fjerde renteøkning på ett år

Også DNB og en rekke sparebanker har meldt om renteøkning etter at sentralbanksjef Øystein Olsen torsdag sist uke kunngjorde at styringsrenten settes opp med 0,25 prosentpoeng til 1,50 prosent.

Det var den fjerde renteøkningen på ett år, noe som innebærer en betydelig økning i utgiftene til vanlige norske boligeiere.

Sentralbanken venter nå at boliglånsrenten stiger litt videre i år og neste år, og at den vil være rundt 3,2 prosent mot slutten av 2020.

– For et lån på to millioner vil de fire renteøkningene til sammen bety en økning i månedsutgiftene på 1.300 kroner etter skatt. Eller om lag 15.600 kroner i året. Det vil merkes i husholdningsbudsjettene, skrev Carsten Pihl, forbrukersjef i Huseierne, i en e-post til E24 sist uke.

Les pressemeldingen her
Publisert:

Her kan du lese mer om