Dagen på Wall Street

Beyond Meat steg kraftig etter McDonald’s nyhet

Årets mest omtalte vegetarmatprodusent trer nå inn i verdens største fastfood-kjede.

Richard Drew / AP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Fra mandag neste uke vil McDonald’s teste en ny vegetarburger på 28 restauranter i Canada. Den nye burgeren vil benytte seg av en ny burger fra beyond Meat som er laget eksklusivt for kjeden.

Nyheten om den nye burgeren – som har fått navnet P.L.T. – fikk Beyond Meat-aksjen til å stige over 11 prosent på Wall Street torsdag kveld.

Avventende

– McDonald’s Canada har en stolt tradisjon rundt innovasjon av hele vår meny, og vi er spent på mottagelsen når kanadiere nå blir de første i verden som får prøve P.L.T., sier McDonald’s Canada-sjef Jeff Anderson i en uttalelse.

– Vi venter spent på å høre om hva kunder elsker ved P.L.T. for å hjelpe McDonald’s over hele verden til bedre å forstå hvordan en plantebasert burger fungerer i våre restauranter, sier Anderson videre.

McDonald’s har inntil nå vært avventende for å forstå trenden før man hoppet på toget, skriver CNBC. Fra tidligere har kjeden solgt plantebaserte burgere i Tyskland og Israel i samarbeid med Nestle.

Den nye plantebaserte burgeren vil bli servert med salat, tomat, løk og sylteagurk, i tillegg til en skive ost.

Burgeren i seg selv vil inneholde vann, erteprotein, risprotein, raffinert kokosnøttolje og rapsolje for å nevne noe i den innholdsrike ingredienslisten McDonald’s har publisert på sine nettsider.

Brad Barket / TT / NTB Scanpix

Eies av DiCaprio og Bill Gates

Beyond Meat har hatt en innholdsrik inngang på sitt børsliv. Populariteten til selskapet på børs var på et tidspunkt i sommer så høy at selskapets aksje var opp over 800 prosent fra børsnoteringen i mai.

Fra toppen i juli er aksjen ned over 40 prosent, etter at selskapet har gjennomført en emisjon, fått økt konkurranse og uroen har begynt å spre seg rundt verdivurderingen av selskapet.

En rekke analytikere har pekt på at det viktigste for vegetarburger-selskapene er å få innpass i store restaurantkjeder som McDonald’s og Burger King. For kort tid siden lanserte nettopp Burger King en variant av sin Whopper med Beyond Meat-konkurrent Impossible Burgers «kjøtt».

Beyond Meat har flere kjente navn på eiersiden, blant annet Microsoft-grunnlegger Bill Gates og skuespilleren Leonardo DiCaprio, i tillegg til den tidligere McDonalds-sjefen Don Thompson.

Les også:

Pressemeldingen fra McDonald’s CanadaBMO Capital-analytiker mener Impossible Whopper kan tjene stort på avtalen med Burger King

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. McDonald’s
 3. Beyond Meat
 4. Canada
 5. Burger King
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Beyond Meat taper mer enn ventet

 2. Meny testet larvebrød – nå prøver kjeden på nytt med insektburger

 3. Investeringsøkonom mener Beyond Meat er fullstendig overpriset

 4. Annonsørinnhold

 5. McDonald’s med salgsrekord i 2019: – Vil ikke hente inn det vi har tapt i 2020

 6. Umoe Restaurants med svake tall