Beyond Meat steg kraftig etter McDonald’s nyhet

Årets mest omtalte vegetarmatprodusent trer nå inn i verdens største fastfood-kjede.

Richard Drew / AP
Publisert:,

Fra mandag neste uke vil McDonald’s teste en ny vegetarburger på 28 restauranter i Canada. Den nye burgeren vil benytte seg av en ny burger fra beyond Meat som er laget eksklusivt for kjeden.

Nyheten om den nye burgeren – som har fått navnet P.L.T. – fikk Beyond Meat-aksjen til å stige over 11 prosent på Wall Street torsdag kveld.

Avventende

– McDonald’s Canada har en stolt tradisjon rundt innovasjon av hele vår meny, og vi er spent på mottagelsen når kanadiere nå blir de første i verden som får prøve P.L.T., sier McDonald’s Canada-sjef Jeff Anderson i en uttalelse.

– Vi venter spent på å høre om hva kunder elsker ved P.L.T. for å hjelpe McDonald’s over hele verden til bedre å forstå hvordan en plantebasert burger fungerer i våre restauranter, sier Anderson videre.

McDonald’s har inntil nå vært avventende for å forstå trenden før man hoppet på toget, skriver CNBC. Fra tidligere har kjeden solgt plantebaserte burgere i Tyskland og Israel i samarbeid med Nestle.

Den nye plantebaserte burgeren vil bli servert med salat, tomat, løk og sylteagurk, i tillegg til en skive ost.

Burgeren i seg selv vil inneholde vann, erteprotein, risprotein, raffinert kokosnøttolje og rapsolje for å nevne noe i den innholdsrike ingredienslisten McDonald’s har publisert på sine nettsider.

Brad Barket / TT / NTB Scanpix

Eies av DiCaprio og Bill Gates

Beyond Meat har hatt en innholdsrik inngang på sitt børsliv. Populariteten til selskapet på børs var på et tidspunkt i sommer så høy at selskapets aksje var opp over 800 prosent fra børsnoteringen i mai.

Fra toppen i juli er aksjen ned over 40 prosent, etter at selskapet har gjennomført en emisjon, fått økt konkurranse og uroen har begynt å spre seg rundt verdivurderingen av selskapet.

En rekke analytikere har pekt på at det viktigste for vegetarburger-selskapene er å få innpass i store restaurantkjeder som McDonald’s og Burger King. For kort tid siden lanserte nettopp Burger King en variant av sin Whopper med Beyond Meat-konkurrent Impossible Burgers «kjøtt».

Beyond Meat har flere kjente navn på eiersiden, blant annet Microsoft-grunnlegger Bill Gates og skuespilleren Leonardo DiCaprio, i tillegg til den tidligere McDonalds-sjefen Don Thompson.

Les også:

Pressemeldingen fra McDonald’s CanadaBMO Capital-analytiker mener Impossible Whopper kan tjene stort på avtalen med Burger King