850 Røkke-ansatte kan bli permittert
Rundt 850 ansatte ved Aker Kværner Verdal står i fare for å bli permittert hvis ikke verftet får på plass en ny storkontrakt.
To store kontrakter har gått fløyten den siste tiden og gjør at verftet er avhengig av et nytt storoppdrag for å kunne beholde alle de ansatte etter ferien.
Administrerende direktør Bjørnar Skjevik sier til adressa.no at han har en avtale i sikte, men understreker at dette på langt nær er avklart.
– Vi avventer en avgjørelse i disse dager, men det kan også drøye, sier Skjevik til adressa.no.
LES OGSÅ:Røkke kjøper kjempepalass
Satte prosjekter på vent
Aker Kværner
OSE
AKVER
er snart ferdig med et stort oppdrag de bygger til det amerikanske Blind Faith-prosjektet i Mexicogulfen, og har per nå ikke nye store prosjekter før byggingen av et stålunderstell for Valhall i Nordsjøen tar til ved nyttår
Problemet til Aker Kværner oppsto da to oljeselskaper satte to store prosjekter på vent. Arbeidet skulle sysselsatt de 850 ansatte ved verftet i høst.
Hvis også kontrakten de nå venter på glipper, ser Skjevik det som uunngåelig at noen må gå.
– Men det blir uansett ikke noen permitteringer før sommerferien, sier han.
LES OGSÅ:Vil ha fart på aksjen
Amnesty-kritikk
Aker Kværner er en global aktør innen blant annet plattformbygging, ingeniørtenester, konstruksjonsservice og teknologi. Selskapet er eid med 40,1 prosent av Aker og har 23.000 ansatte i ca 30 land.
I Norge har Aker Kværner virksomhet på følgende steder: Stord, Verdal, Ågotnes, Arendal, Kristiansund, Mongstad, Oslo (inkl. Lysaker), Stavanger (inkl. Hinna), Bergen (inkl. Sandsli), Stjørdal, Trondheim, Høyanger, Mosjøen, Odda, Kristiansand, Egersund, Lier, Moss, Hammerfest og Aukra.
I 2005 stilte Amnesty International spørsmål om selskapets engasjement i den omstridte amerikanske fangeleiren på Guantanamo. En rekke andre aktører, blant annet OECD har også kritisert Aker Kværner for sin innblanding i denne basen.