850 Røkke-ansatte kan bli permittert

Rundt 850 ansatte ved Aker Kværner Verdal står i fare for å bli permittert hvis ikke verftet får på plass en ny storkontrakt.

Publisert:

To store kontrakter har gått fløyten den siste tiden og gjør at verftet er avhengig av et nytt storoppdrag for å kunne beholde alle de ansatte etter ferien.

Administrerende direktør Bjørnar Skjevik sier til adressa.no at han har en avtale i sikte, men understreker at dette på langt nær er avklart.

– Vi avventer en avgjørelse i disse dager, men det kan også drøye, sier Skjevik til adressa.no.

LES OGSÅ:Røkke kjøper kjempepalass

Satte prosjekter på vent

Aker Kværner

OSE

AKVER

er snart ferdig med et stort oppdrag de bygger til det amerikanske Blind Faith-prosjektet i Mexicogulfen, og har per nå ikke nye store prosjekter før byggingen av et stålunderstell for Valhall i Nordsjøen tar til ved nyttår

Problemet til Aker Kværner oppsto da to oljeselskaper satte to store prosjekter på vent. Arbeidet skulle sysselsatt de 850 ansatte ved verftet i høst.

Hvis også kontrakten de nå venter på glipper, ser Skjevik det som uunngåelig at noen må gå.

– Men det blir uansett ikke noen permitteringer før sommerferien, sier han.

LES OGSÅ:Vil ha fart på aksjen

Amnesty-kritikk

Aker Kværner er en global aktør innen blant annet plattformbygging, ingeniørtenester, konstruksjonsservice og teknologi. Selskapet er eid med 40,1 prosent av Aker og har 23.000 ansatte i ca 30 land.

I Norge har Aker Kværner virksomhet på følgende steder: Stord, Verdal, Ågotnes, Arendal, Kristiansund, Mongstad, Oslo (inkl. Lysaker), Stavanger (inkl. Hinna), Bergen (inkl. Sandsli), Stjørdal, Trondheim, Høyanger, Mosjøen, Odda, Kristiansand, Egersund, Lier, Moss, Hammerfest og Aukra.

I 2005 stilte Amnesty International spørsmål om selskapets engasjement i den omstridte amerikanske fangeleiren på Guantanamo. En rekke andre aktører, blant annet OECD har også kritisert Aker Kværner for sin innblanding i denne basen.

Flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om