Kvartalsrapporter

Microsoft: Resultatet kan bli påvirket av coronaviruset

Teknologigiganten la frem prognoser for det neste året som var langt bedre enn prognosene. Samtidig åpner selskapet for at det kan bli påvirket av coronaviruset.

STAN HONDA / AFP
  • Ine Brunborg
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Microsoft slår forventningene i sitt regnskapsmessige første kvartal, og aksjen hadde klatret 4,14 prosent i etterhandelen da den stengte ved 02-tiden natt til torsdag.

I rapporten kommer det frem at teknologigiganten leverte et justert resultat per aksje på 1,51 dollar i kvartalet, over Refinitiv-estimatet på 1,32 dollar, ifølge CNBC. Det er opp fra 1,08 dollar året før.

Teknologigiganten opererer med avvikende regnskapsår, noe som gjør nevnte kvartal til det andre i regnskapsåret.

Omsetningen landet samtidig på 36,91 milliarder dollar, over estimatet på 35,68 milliarder. Det er også opp fra 62,47 milliarder året før.

Microsofts resultat etter skatt beløp seg til 11,65 milliarder dollar i kvartalet. Det er opp fra 8,42 milliarder dollar året før.

Les også

Les også: Facebook-aksjen raste etter kvartalsrapport

Sterk skyvekst

Selskapet har som vanlig størst vekst i virksomhetsområdet Azure, som omhandler selskapets skytjenester for databehandling. Her var veksten i andre kvartal på 62 prosent, ned fra 72 prosent året før.

Likevel var veksten over Goldman Sachs prognoser som tilsa en vekst på 62 prosent, ifølge CNBC.

Samtidig steg salget av abonnementstjenesten Office 365 med 27 prosent, blant annet hjulpet av nye avtaler med KPMG og Ikea, skriver Bloomberg.

Aksjehoppet i etterhandelen tiltok da finansdirektør Amy Hood under telefonkonferansen sa selskapet forventer inntekter på mellom 34,1 og 34,9 milliarder dollar i tredje regnskapskvartal, ifølge CNBC.

Skulle inntektene havne i midten av dette vil det være en vekst på 13 prosent mot året før. Samtidig er det over analytikernes forventninger på 34,14 milliarder dollar.

Les også

Les også: Tesla slår forventningene – aksjen bykset elleve prosent

Coronaviruset kan påvirke

Som med flere andre store selskaper tar også Microsoft forbehold av påvirkningen av coronaviruset i sine prognoser for den neste perioden. Særlig segmentet «more personal computing» påvirkes av dette.

Her venter selskapet inntekter på mellom 10,75 og 11,15 milliarder dollar. Dermed er spennet bredere enn det pleier å være.

Årsaken til dette er at flere av de største produsentene av datamaskiner og deler er lokalisert i Kina. Skulle viruset påvirke produksjonen og salg av maskiner vil dette påvirke etterspørselen for Microsofts operativsystem Windows, skriver Bloomberg.

Finansdirektøren opplyste at Microsofts egne ansatte i Kina er bedt om å arbeide hjemmefra, og avlyse såkalt «ikke-nødvendige reiser».

For regnskapsåret 2020 venter selskapet at driftsmarginen stiger med to prosentpoeng til 36 prosent. Dette ble forklart med resultatet i første halvår, samt salgsmiksen av produter i andre halvår. Det var tidligere ventet en «stabil» driftsmargin.

Les hele rapporten herDette var ventet på forhånd
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Microsoft
  3. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Fortsatt sterk vekst for teknologigiganten Microsoft

  2. Starbucks med sterkere resultat enn ventet

  3. Microsoft tjente 11,2 milliarder dollar i andre kvartal

  4. Alphabet faller tungt etter kvartalsrapport

  5. Knuser forventningene etter å ha bommet i to kvartaler på rad