Bestill privatjet-sete

Drømmer du om å gjøre som Kjell Inge Røkke og fly privatfly? Nå finnes det muligheter til en overkommelig pris.

Publisert:

Privatfly har så langt vært forbeholdt de rike og berømte. Men et firma har begynt å selge ledige flyseter i 1500 privateide fly.

Selskapet OneSky Network vil blant annet markedsføre sine tjenester gjennom den kjente amerikanske flyformidlingstjenesten Priceline, melder Boston Globe.

Tomme seter blir benyttet

Selskapet har allerede 200 kunder som flyr fra en rekke private flyplasser i USA. Og på den måten benyttes flyseter, som ellers ville stått tomme.

OneSky-grunnlegger Greg Johnson fant ut at pilotene på privatflyene flyr tomme fly mesteparten av tiden, enten på vei til eller fra et oppdrag for eieren eller leietakerne. De meste fancy jet-flyene koster flere millioner dollar å holde i drift på daglig basis.

Slipper kø og mas

Men nå har privatflyeierne mulighet til å tjene inn igjen en stor del av kostnadene ved å leie ut ledige flyseter. Prisene varierer og vil trolig være litt over hva det koster å fly første klasse på vanlig fly. Men da slipper man kø, sikkerhetssjekk, forsinkelser og andre problemer.

For en familie eller en gruppe kan prisen presses ned til mellom 1000 og 1500 dollar per person.

I dag er omtrent 60 000 amerikanere eiere privatfly eller leier det på regulær basis. OneSky mener rundt 1,5 millioner amerikanere vil har råd til å leie flyseter gjennom deres tjeneste.

Publisert: