Børsene i Asia

Nervøst på Asia-børser før handelssamtalene

– En følelsesmessige berg-og-dal-bane, sier finansmann.

Koji Sasahara / TT NYHETSBYRÅN
 • Eivind Bøe
Publisert:

Det var kaos i markedene før USA og Kina møtes til nye samtaler på toppnivå for å nå en handelsavtale torsdag. Asiatiske børser og amerikanske futures svingte kraftig i løpet av natten, og det samme gjorde oljeprisen.

Slik gikk et knippe viktige børser i regionen Asia-Stillehavet:

 • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,45 prosent
 • Hang Seng i Hongkong opp 0,1 prosent
 • Kospi i Seoul ned 0,88 prosent
 • Shanghai Composite opp 0,78 prosent
 • STI i Singapore ned 0,01 prosent
 • ASX 200 i Sydney opp 0,01 prosent

Prisen på ett fat nordsjøolje var ved 12.30-tiden ned 0,29 prosent til 58,16 dollar, mens amerikansk lettolje var ned 0,02 prosent til 52,59 dollar fatet.

Motstridende meldinger

Nattens kaos startet ifølge CNBC med en artikkel i South China Morning Post, som hevdet USA og Kina ikke har gjort noe fremgang i samtalene på lavere nivå. Avisen hevdet Kinas visestatsminister Liu He nå vil bli bare én dag, og at den kinesiske delegasjonen skal forlate Washington torsdag, i stedet for fredag som har vært planen.

Deretter hentet markedene seg noe inn da Det hvite hus avfeide artikkelen fra den kinesiske avisen som upresis.

– Vi er ikke kjent med endringer i visestatsministerens reiseplaner på nåværende tidspunkt, skal en talsperson fra Det hvite hus ha sagt til nyhetskanalen.

Mens en høytstående statsansatt skal ha sagt at Liu fortsatt planlegger å dra fredag kveld, sier en som skal være kjent med samtalene at kalenderen angivelig er blitt «flytende», med fredagens sesjon som et «åpent spørsmål».

Mulig valutaavtale

Bloomberg melder på sin side at Trump-administrasjonen vurderer å inngå en valutaavtale, som kan være en del av delvis handelsavtale. Neste ukes tolløkning kan også komme til å droppes i bytte mot en slik valutaavtale, ifølge nyhetsbyrået.

USA skal ha sagt at valutasaken ble fremforhandlet tidligere i år før samtalene brøt sammen. Torsdag blir det første møte ansikt-til-ansikt mellom øvre myndighetspersoner siden juli.

Kinas visestatsminister Liu He har nå kommet frem til Washington, der han skal fortsette handelssamtalene med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin.

Huawei kan få delvis grønt lys

New York Times skriver at Donald Trump snart vil tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske Huawei.

Trump ga i et møte forrige uke grønt lys til å starte godkjenningen av en lisens som vil tillate et lite utvalg amerikanske bedrifter å omgå forbudet, ifølge avisen.

Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei har avvist anklagene.

– Dette er den følelsesmessige berg-og-dal-banen vi må spenne oss fast til mens disse forhandlingene spiller seg ut, sier Jeff Kilburg, sjef for finansselskapet KKM Financial, til CNBC.

Les mer:

Hevder USA og Kina ikke har gjort noe fremgang i samtalene på lavere nivåTrump-administrasjonen vurderer en avtale om å utsette neste ukes tolløkning i bytte mot en valutaavtaleDonald Trump vil snart tillate amerikanske selskaper å selge «ikke-sensitive» varer til kinesiske HuaweiFinansmann: – Følelsesmessig berg-og-dal-bane
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Aksjelive
 3. Tokyo-børsen
 4. Hongkong-børsen
 5. Seoul-børsen
 6. Shanghai-børsen
 7. Singapore-børsen

Flere artikler

 1. Børshopp i Asia etter første dag med handelssamtaler

 2. Børshopp i Asia etter fremgang i handelskrigen

 3. Trump: Ferdig med første del av handelsavtale

 4. Annonsørinnhold

 5. Trump sier han ikke har godkjent å trappe ned på Kina-toller

 6. Bloomberg: Kina åpner for «delvis» handelsavtale med USA