Wall Street avslutter blandet etter Fed-beslutning

USAs sentralbanksjef klarte ikke å berolige markedet. S&P og Dow Jones-indeksene falt, samtidig som Nasdaq satte ny rekord.

Richard Drew / AP
 • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Wall Street åpnet blandet onsdag, ettersom investorene ventet spent på rentebeslutningen fra den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve i kveld.

Etter at det ikke kom noen overraskelser og melding om at renten vil bli holdt uendret snudde Wall Street til pluss. Den positive stemningen viste seg å være kortvarig, ettersom Federal Reserves spådommer nok til å drive markedene opp i positivt terreng.

Slik endte det på Wall Street onsdag:

 • Dow Jones falt 1,04 prosent
 • Nasdaq Composite steg 0,67 prosent
 • S&P 500 falt 0,53 prosent

Nasdaq med ny rekord

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen nådde mandag denne uken sitt årsbeste. Onsdag stengte indeksen på 10.020 poeng for første gang, og indeksen ble dratt opp av blant annet Tesla-aksjen, som også satte ny rekord.

Aksjen endte med en oppgang på nær ni prosent etter at en notis fra grunnleggeren Elon Musk har blitt lekket. For første gang havnet kursen på 1.025,05 dollar per aksje.

I notisen skal det stå at det var på tide å «gå hele veien» med Tesla Semi. Ifølge et notat omtalt av flere amerikanske medier sier Musk at det er på tide å få satt i gang produksjonen av lastebilen.

Fed fortsetter støttekjøp

Den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve, Fed) holder renten uendret i intervallet 0 til 0,25 prosent.

Sentralbanken sa også at de ville forsette med støttekjøp av blant annet obligasjoner for å støtte kredittmarkedene og kredittflyten til amerikanske husholdninger og bedrifter gjennom coronapandemien.

Blant opplysningene i rapporten som kan ha ført til den kortvarige optimismen på Wall Street.

Videre skriver Fed i sin rapport at de ser for seg at den amerikanske økonomien krymper med 6,5 prosent i 2020. Samtidig ser sentralbanken for seg vekst på fem prosent året etter, og 3,5 prosent i 2022.

I tillegg venter Fed en arbeidsledighet på 9,3 prosent ved utgangen av året.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Wall Street

Flere artikler

 1. Svak nedtur på Wall Street tirsdag - etter all time high

 2. S&P 500 avsluttet coronaåret med rekord

 3. Tung dag for teknologiaksjene

 4. Rekordnoteringer på Wall Street etter rentemøte

 5. Oppgang sju av de sju siste dagene for S&P 500