Børsene i Asia

Urolig på Asia-børsene: Sydney faller 2,8 prosent

Oljeprisen faller, og pilene peker nedover i den amerikanske førhandelen.

En kvinnes speilbilde reflekteres i vinduet ved Sydney-børsen, som faller torsdag morgen.

Rick Rycroft / AP
 • Eivind Bøe
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Børsene i regionen Asia-Stillehavet faller stort sett torsdag morgen og nedgangen er størst i Australia:

 • Tokyo-børsen ned 1,74 prosent
 • Shanghai-børsen opp 0,24 prosent
 • Kospi i Seoul ned 0,78 prosent
 • Hang Seng i Hongkong ned 1,19 prosent
 • Singapore-børsen ned 2,53 prosent
 • Sydney-børsen ned 2,82 prosent
Les også

Fed holder renten nær null til 2022

Amerikanske futures faller

Pilene peker nedover i førhandelen i USA, der fremtidskontraktene knyttet til toneangivende aksjeindekser (futures) faller.

Dagens nedgang i aksjemarkedet kommer i kjølvannet av forsiktige uttalelser fra USAs sentralbank Federal Reserve (Fed) kvelden før.

Fed holdt styringsrenten uendret onsdag og indikerte at renten vil forbli nær null gjennom 2022.

– Vi tror Fed vil holde foten på gasspedalen frem til flere kommer i arbeid, og det er mange som trenger arbeid, sier Gareth Nicholson, sjef for renteinvesteringer ved Bank of Singapore, ifølge CNBC. Han bruker finanskrisen som et eksempel, og peker på at det da tok fem år før arbeidsledigheten var tilbake til nivåer før krisen.

Sentralbanken venter også at den økonomiske aktiviteten i USA vil falle 6,5 prosent i 2020, for så å stige 5 prosent i 2021.

– Det var ikke for mange overraskelser fra Fed, som fokuserte på å levere en klar melding: Ingen endring i rentenivået på veldig lang tid, sier den Melbourne-baserte markedsstrategen Kerry Craig ved JPMorgan Asset Management ifølge Bloomberg.

Han sier de spredte synspunktene i rentekomiteen bidrar til usikkerheten om hvordan økonomien vil utvikle seg etter coronaviruset.

Les også

Wall Street avslutter blandet etter Fed-beslutning

Nedgang i oljeprisen

Fed påpekte at coronaviruset har påvirket både mennesker og økonomier i USA og rundt om i verden, og at tiltakene for å beskytte folkehelsen har ført til en nedgang i den økonomiske aktiviteten og et byks i arbeidsledigheten.

– Svakere etterspørsel og markant lavere oljepris holder konsumprisindeksen nede. De økonomiske forholdene har blitt bedre, som delvis reflekterer de politiske tiltakene for å støtte økonomien og kredittstrømmen til amerikanske husholdninger og bedrifter, skrev sentralbanken.

Børsnedgangen kommer også ettersom investorene frykter andre bølge av coronaviruset, skriver Bloomberg og viser til at antallet smittede er passert 2 millioner i USA.

Ett fat av nordsjøoljen Brent (spot) koster 40,51 dollar fatet, etter en nedgang på 2,06 prosent siden midnatt. Det skjer etter at en økning i amerikanske råoljelagre til rekordhøye nivåer har gitt bekymringer for tilbudsoverskudd.

Wall Street var blandet onsdag, med S&P 500 ned 0,53 prosent. Teknologitunge Nasdaq Composite var på sin side opp 0,67 prosent til rekordhøye 10.020,35 poeng.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Aksjelive
 3. Tokyo-børsen
 4. Shanghai-børsen
 5. Hongkong-børsen
 6. Sydney-børsen
 7. Seoul-børsen

Flere artikler

 1. Seoul-børsen ledet an bredt børsfall i Asia

 2. Fed holder renten nær null til 2022

 3. Kraftig oppgang for asiatiske flyaksjer etter vaksinenyhet

 4. Børsene i Asia faller

 5. Asia-børsene faller før Federal Reserves rentebeslutning