- Skjønner at Bent føler seg lurt

TRONDHEIM (VG) Erik Hoftun og Roar Strand reagerer sterkt på at Rosenborg ikke tilbyr Bent Skammelsrud fulltids jobb i klubben - slik han sier han var forespeilet.

Publisert:

- Jeg skjønner at Bent er skuffet hvis han var lovet å få full jobb i RBK, og nå ikke får det. Hvis klubben har snudd på det området skjønner jeg at han kan føle seg lurt, sier lagkaptein Erik Hoftun.

- Jeg forstår at han er skuffet. Han burde jo helst fått ett år til som spiller, men klubben må stå for det de sier, sier Roar Strand.

RBK-direktør Rune Bratseth sier:

- Vi har ikke avklart Bents rolle og oppgaver i klubben ennå. Det er neppe snakk om noe mer enn 50% stilling. Det er ikke plass til mer i sportslig utvalg.

Bent Skammelsrud var oppgitt i går - også over at ingen i klubben har fortalt ham dette. - Uprofesjonelt av klubben å gå ut i pressen med det før jeg vet noe, sier en svært overrasket Skammelsrud til VG etter trening.

- Hvilket firma ville ha gjort det slik? spør han hoderystende.

- Jeg var forespeilet full stilling og aksepterer ikke annet enn det. Da kan klubben like godt glemme meg. Jeg kan ikke drive på å ha en sivil jobb i tillegg, og drive å løpe fra den ene jobben til den andre. Det tror jeg også klubben skjønner, sier Skammelsrud, som foran den siste Champions League-kampen mot Lyon ble vraket, mot sin vilje, i Hareides nye stall.

- Jeg har uttrykt ønske om en rolle nær spillerne. Jeg har spilt med åpne kort hele tiden. Hvis de ikke har bruk for min erfaring så må de heller si det med en gang da, sier Skammelsrud, som i dag skal ha et møte med Åge Hareide om sin mulige jobb i klubben.

Skammelsrud har vært en av de som har tjent mest på bonussystemet i RBK gjennom deltakelsen i Champions League. I år vil han han hente inn nærmere 800 000 bare i bonus, i tillegg til sin faste årslønn.

- Ønsker du også å være nær det sportslige støtteapperatet fordi det kan gi gode bonuser i forbindelse med Champions League?

- Det vil jo bli et stort tap og eventuelt ikke være en del av det. Jeg ønsker en lønn som står i stil med det jeg har gjort for klubben. Klubben sto jo i null da jeg kom for 12 år siden, sier Skammelsrud - som alt i går ble oppringt om andre jobbtilbud...

Det er uaktuelt for veteranen å spille for en annen klubb. Han vil uansett bli boende i Trondheim, mest av hensyn til datteren Andrine.

Åge Hareide fikk mye å tenke på alt i sin første dag i jobben.

- Jeg tror Rune (Bratseth) mente at arbeidet rundt A-laget ikke skulle være større enn 50% - for det har vi neppe bruk for, sier Hareide.

- Det er et kjempeproblem for RBK om alle skal ansattes når de slutter. Da blir det veldig fullt, sier Hareide.

Publisert: