Norwegian-hopp etter resultatslipp og utsatte milliardinvesteringer

Det ble en god dag for Norwegian, som trosset markedet og klatret på rød børs.

Publisert: Publisert:

Norwegian har lagt et innholdsrikt kvartal bak seg, men kunne torsdag morgen meldte at starten på året ikke ble like tøff som analytikerne ventet.

Dette kom etter at selskapet onsdag kveld meldte om at investeringer fra Airbus og Boeing for til sammen 18 milliarder kroner de neste to årene er satt på vent. Totalt har Norwegian nå utsatt flyinvesteringer for 28 milliarder kroner.

Norwegian-aksjen endte opp 7,69 prosent på Oslo Børs, men så langt i år er aksjen ned 58,43 prosent.

Børskommentar: (+) Norwegian-tallene var IKKE noe å juble for

Mindre tap enn ventet

I kvartalsrapporten kom det frem at Norwegian hadde et resultat før skatt på −1,98 milliarder kroner mot forventningene om −2,2 milliarder kroner.

Selskapet tok samtidig ned vekstmålet for 2019 på grunn av Max-flyene fra Boeing som er satt på bakken.

Under Norwegians kvartalspresentasjon kom det frem at selskapet regner med problemer tilknyttet Max 8-flyene frem til august, og at de anslår et tap på mellom 300 til 500 millioner kroner frem til den tid.

Kvartalsrapporten ble publisert få timer etter at selskapet onsdag kveld meldte at de utsetter flyleveranser fra både Boeing og Airbus verdt drøyt 28 milliarder kroner.

Torsdag morgen kom det blant annet frem at Norwegian ikke lenger skal få levert Airbus' nye A321LR-modell til og med 2021 likevel.

Tung dag på Børsen

Oslo Børs lå i negativt terreng gjennom dagen, etter torsdagens innholdsrike resultatmorgen, og stengte ned 0,75 prosent.

Totalt ble det omsatt for rett over fire milliarder kroner.

Seismikkselskapet PGS la på seg 4,65 prosent, etter at selskapet la frem kvartalstall i morgentimene. Selskapet meldte om et tap på 65,1 millioner dollar i første kvartal, men holder guidingen uendret for 2019.

Mest omsatt var Equinor, som falt 1,46 prosent til tross for at oljeprisen har klatret torsdag.

Nordsjøoljen omsettes ved børsstenging for 75,00 dollar fatet – opp 0,64 prosent for dagen.

Ei heller var det noen god dag for lakseaksjene, og Sjømatindeksen (OSLSFX) falt 2,8 prosent. Onsdag ble det kjent at de amerikanske grenene av Mowi, Lerøy, Salmar og Grieg Seafood saksøkes for «ulovlig koordinering» i et amerikansk massesøksmål.

Publisert: