Staten har solgt aksjer for 1,2 milliarder kroner i Aker Solutions

Det varslede storsalget av Aker Solutions-aksjer er i boks.

Næringsminister Jan Christian Vestre
Publisert:

Staten ved Nærings- og fiskeridepartementet har solgt 30,1 millioner aksjer i Aker Solutions, ifølge en melding torsdag morgen.

Aksjene ble solgt til kurs 39,3 kroner per stykk.

Det betyr at salget beløp seg til i alt drøye 1,18 milliarder kroner.

Næringsminister Jan Christian Vestre sier at regjeringen har en pragmatisk tilnærming til hva staten skal eie og det kan bli aktuelt å både øke og redusere statens eierskap i enkeltselskaper alt etter hva som er verdiskapende og av strategisk interesse for Norge.

– I den nye eierskapsmeldingen har vi oppdatert og utvidet begrunnelsene for det statlige eierskapet. Når det gjelder Aker Solutions har staten en relativt liten aksjepost med begrenset innflytelse. Selskapet har hatt en god utvikling den senere tiden og derfor har vi gjort denne handelen nå, sier Vestre i en uttalelse.

På Oslo Børs stengte Aker Solutions-aksjen til 43,98 kroner onsdag. Dermed var rabatten 10,6 prosent fra forrige sluttkurs. Rabatten var 9,9 prosent i forhold til volumvektet gjennomsnitt samme dag.

Etter salget eier staten ved Nærings- og fiskeridepartementet over 30,1 millioner aksjer i Aker Solutions. Det representerer 6,11 prosent av selskapet.

Salget ble varslet i en børsmelding onsdag ettermiddag.

Publisert: