Bredt tek-fall på Wall Street etter inflasjonssnakk fra sentralbanksjefen

Netflix vil begynne med strømming av spill og steg torsdag på børs.

Dagen på Wall Street
 • Svein Olav Sæter
Publisert:

Wall Street begynte bra i går, men surnet idet sentralbanksjefen deltok på en utspørring i Kongressen. Til Kongressen sa sentralbanksjef Jerome Powell at det fortsatt var et stykke igjen til sentralbanken kom til å stramme inn pengepolitikken.

I dag gjentok sentralbanksjefen bragden, og ved stengetid så indeksene slik ut i New York:

 • Dow Jones opp 0,16 prosent
 • Nasdaq ned 0,70 prosent
 • S&P 500 ned 0,33 prosent

Fra talen til sentralbanksjef Jerome Powell begynte til han forlot Senatet hadde Nasdaq sklidd én prosent ned og den brede S&P 500 ned en halv prosent. Mot slutten av dagen hentet de seg noe inn igjen.

Powell sa i løpet av utspørringen at mens han fortsatt tror inflasjonen vi nå ser er midlertidig, vil den være høy i månedene som kommer før vi ser en nedtrapping.

– Vi er klar til å justere vårt standpunkt overfor pengepolitikken hvis vi ser tegn til at inflasjonen er høyere enn vårt mål, sa Powell, ifølge Wall Street Journal.

Før børsåpning kom ukentlige jobbtall i USA. Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd var i forrige uke 360.000. Det er det laveste ukentlige antallet så langt under pandemien, og akkurat det antallet analytikerne forutså på forhånd.

Bredt tek-fall

Den tektunge Nasdaq-børsen falt mest på torsdag, dratt nedover av dens fem mest omsatte aksjer.

Apple, som i går satte rekord i markedsverdi, ble i dag børsens mest omsatte og falt 0,45 prosent.

Tesla (ned 0,43), Amazon (ned 1,37), Nvidia (ned 4,41), Alphabet (ned 0,96) og Microsoft (ned 0,62 prosent) sørget også for en blodrød dag for tek.

Tek-fallet kan komme av sentralbanksjefens uttalelser og hva de kan bety for rentene. Høyere inflasjon enn sentralbankens mål på to prosent kan føre til at banken setter opp styringsrenten. Høyere renter tidligere enn antatt vil føre til lavere inntekter for teknologiselskapene, som gjerne regner med de største inntektene langt fram i tid, hvor de også blir truffet hardest av en høyere diskontering i tilfelle høyere renter.

Netflix satser på spill

Strømmetjenesten Netflix regner med å starte en satsing på spill neste år. Spillene skal vises side om side med TV-serier og filmer hos den amerikanske strømmegiganten, og selskapet planlegger i utgangspunktet ikke å ta ekstra betalt for det nye innholdet.

Ved børsens stenging hadde Netflix-aksjen falt 0,89 prosent, etter først å ha steget 1,50 prosent ved børsåpning.

Nysatsingen anses som logisk av analytikere fordi markedet for strømming av film og TV stadig mettes og det kan gjøre det lettere for Netflix å rettferdiggjøre senere prisøkninger.

Forsikringsgigant og storbank beveget på seg

Forsikringsgiganten AIG valgte i dag å selge en andel på 9,9 prosent av deres avdeling for livsforsikring og pensjonstjenester til investeringsselskapet Blackstone. Prisen på transaksjonen skal være 2,2 milliarder dollar, ifølge CNBC.

AIG-aksjen steg i løpet av dagen med 3,58 prosent, mens Blackstone-aksjen steg 3,90 prosent.

Storbankene rapporterer for tiden sine siste kvartalsresultat, og Morgan Stanley var ute med sine tall i dag tidlig. Banken tjente 1,85 dollar per aksje, noe som var 20 cent mer enn analytikerne trodde de skulle klare.

Morgan Stanley-aksjen steg 0,18 prosent torsdag.

Les på E24+

Griseflaksen vil neppe vare evig for XXL-aksjonærene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Blackstone
 4. Morgan Stanley

Flere artikler

 1. Apple slo alle rekorder mens Wall Street snudde ned etter Fed-utspørring

 2. Oppgang på Wall Street – Microsoft nådde milepæl med 2000 milliarder dollar i markedsverdi

 3. Blandet på Wall Street

 4. Den amerikanske sentralbanken rører ikke støttekjøpene og holder renten uendret

 5. Oppturen fortsatte på Wall Street