Underskudd for Sapa

... til tross for økt salgsvolum.

MINUS: Sapa taper penger.

  • E24
Publisert:

Orkla og Norsk Hydros 50/50-eide fellesforetak Sapa melder om negativt underliggende driftsresultat (EBIT) og rød bunnlinje i det fjerde kvartalet.

- Underliggende EBIT i fjerde kvartal 2013 for Sapa-gruppen gjenspeiler et sesongmessig svakere kvartal, samt kostnader knyttet til nedskrivninger av varelager og kundefordringer, opplyser selskapet i en børsmelding.

Underliggende EBIT ble minus 170 millioner kroner i kvartalet, mens underliggende resultat ble minus 140 millioner. Driftsinntektene endte på 5.066 millioner kroner, etter et salgsvolum på 157.000 tonn.

- Totalt salgsvolum for Sapa var noe høyere sammenliknet med fjerde kvartal i fjor. Sapas restruktureringsagenda går i henhold til plan, og rapportert EBIT påvirkes av relaterte restruktureringskostnader, skriver selskapet.

Det opplyses at etterspørselen etter ekstruderte aluminiumprodukter i Nord-Amerika var i høyere mot slutten av 2013, sammenlignet med året før. Etterspørselen i Europa beskrives som stabil.

- Spesielt i Sør-Europa var etterspørselen i bygg- og anleggsnæringen fortsatt svak.

Sapa ble reetablert høsten 2013 som et av verdens største selskaper innen profiler, byggsystemer og rør.

Virksomheten inkluderer hele Hydros forretningsområde for såkalte ekstruderte produkter (extruded produkts), samt det eksisterende Sapa, minus hoveddelen av Sapa Heat Transfer.

Sapa-sjef Svein Tore Holseter har tidligere pekt på råvarepriser og farten i verdensøkonomien som drivere for selskapets omsetning.

Les også:

Brasiliansk storaksjonær vil halvere eierpost i HydroMeglerhus om Hydro: - Det verste er overSapa selger Hydros Raufoss-verkDerfor blir «kjempebabyen» mindre enn ventetGrønt lys for Hydro og Orklas gigantselskap

Her kan du lese mer om

  1. Sapa

Flere artikler

  1. Norsk Hydro overrasker tross Kina-brems

  2. Hydro mer enn dobler resultatet 

  3. Ny Hydro-rekord tross svakere marked

  4. Annonsørinnhold

  5. - Vi er positive ved inngangen til 2014

  6. Svakere enn ventet fra Hydro