Enger får bonus om «nye» Rec selges innen to år

Eierne er rause mot «solgeneral» Ole Enger.

ENGER: Ole Enger ledet Rec i en årrekke. Nå er han styreleder i avleggeren Rec Solar.
Publisert:

De største eierne i børsnykommeren Rec Solar beredet fredag grunnen for et mulig salg av selskapet.

På en ekstraordinær generalforsamling i Rec Solar vedtok eierne, med finansprofilene Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann Andersen og Jan Chr. Opsahl i spissen å gi arbeidende styreleder Ole Enger en bonus dersom selskapet selges innen to år.

Ole Enger er tidligere adm. direktør i Rec.

Generalforsamlingen lar styret vedta størrelsen på bonusen. I styret sitter to av de tre initiativtagerne til forslaget; Spetalen og Opsahl.

- Krevende jobb

Øystein Stray Spetalen sier vedtaket ikke må leses slik E24 konfronterer ham med; at generalforsamlingen gir Enger en bonus dersom han klarer å selge Rec Solar innen to år.

- Nei, slik skal det ikke leses. Det er gjort et vedtak om at dersom vi kommer i en slik situasjon, får Enger en bonus, sier Spetalen.

- En slik prosess vil være veldig krevende, og vil kreve mye arbeid fra styrelederen for å maksimere aksjonærenes verdier. Derfor gir selskapet en bonus til styrelederen i en slik situasjon, sier Spetalen.

Investoren svarer slik på spørsmålet fra E24 om de nå har en indikasjon på at en slik prosess – et oppkjøp - er nært forestående.

- Det kan jeg ikke kommentere.

Det er aksjonærene i Tycoon Industrier AS, Gross Management AS, Datum AS og Dallas Asset Management AS som står bak forslaget.

Bak disse selskapene står investorene Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann-Andersen og Jan Chr. Opsahl.

Tre salgsscenarier

Torsdag presenterte meglerhuset Arctic ut et notat med tre mulige salgsscenarier av Rec Solar.

Uten å gå nærmere inn på sannsynligheten og detaljene i de ulike scenariene, ser Arctic for seg at Rec Solar kan bli solgt for mellom 92 og 169 kroner per aksje.

Notatet fra Arctic tar utgangspunkt i prissetting på linje med konkurrentene, på 10,4 ganger årlig driftsoverskudd. Den endelige salgsprisen i notatet avhenger av eksportvolumet i Rec Solar, som antas å ligge på solmoduler tilsvarende 800 og 850 MW per år.

Etter fredagens ekstraordinære generalforsamling anbefaler meglerhuset Arctic sine kunder å kjøpe Rec Solar «med begge hender».

- Vi har sjelden sett en så klar «Vi er for salg og har incentivene klare»-uttalelse, konkluderer meglerhuset.

Kraftig oppgang

Fredag ettermiddag står Rec Solar-aksjen i 84,50 kroner per aksje.

Men så sent som torsdag stod kursen i 67 kroner.

Gårsdagens notat fra Arctic og dagens ekstraordinære generalforsamling i Rec Solar har funnet sted parallelt med et solid kursløft i aksjen.

Ifølge en aksjonæroversikt datert 25. november kontrollerer Spetalen-selskapene Tycoon Industrier og Gross Asset Management til sammen 4.115.791 aksjer i Rec Solar.

Investeringsfondet QVT eier 3.377.622 aksjer (8,44 prosent), mens Datum AS (Haudemann Andersen) sitter på 3 millioner aksjer i selskapet.

Dallas Asset Management (Opsahl) eier 475.862 aksjer i Rec Solar, og er 16. største aksjonær.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om