SAS varsler økte resultater

Flyselskapet SAS oppsummerer året, og kan melde om høyere inntekter og et sterkere resultat. Det ventes imidlertid mindre fulle fly fremover.

TJENER MER: SAS fortsetter fremgangen med en resultatvekst på omtrent 300 millioner svenske i året som gikk.
Publisert:

SAS har rundet av sitt forskjøvede regnskapsår, og nå er det klart at både inntekter og resultat ble sterkere enn i fjor.

I en børsmelding skriver selskapet at det vil få inntekter på rundt 42,5 milliarder svenske kroner i regnskapsåret 2016/2017, opp fra 39,5 milliarder året før.

Samtidig vil resultatet før skatt havne på 1,7 milliarder svenske kroner, opp fra 1,4 milliarder.

I fjerde kvartal var driften som forventet, melder SAS. Yielden ble bedret, mens fyllingsgraden ble lavere.

Tallene publiseres i forbindelse med at SAS avholder generalforsamling, og at regnskapsåret altså avsluttes 31. oktober.

Sparingen fortsetter

Selskapet legger opp til å redusere investeringene sine til seks milliarder svenske kroner i neste regnskapsår, mot syv milliarder i 2016/2017-året, og legger til grunn at det vil bli innført en flyskatt i Sverige i løpet av det neste regnskapsåret.

Det jobbes videre med å effektivisere driften, og SAS forventer at dette arbeidet vil gi en resultateffekt på 700 millioner svenske kroner neste regnskapsår. I tredje kvartal realiserte man 225 millioner.
Ledelsen har identifisert en liste på 200 små og store tiltak som skal få flyselskapet til 3,0 milliarder, men selv etter mange år med tøffere kår, må de ansatte fortsatt regne med endringer.

I regnskapet kommer det frem at 700 millioner av de 3,0 milliardene som skal effektiviseres bort av kostnader frem til 2020 skal komme fra lønns- og personalkostnader.

Usikkerhet

SAS venter at den samlede markedskapasiteten gjennom høsten og vinteren vil øke sammenlignet med inngangen til året. SAS vil møte dette gjennom å «konsolidere» sin vekst, hvilket i praksis vil innebære en lavere kapasitetsvekst på mellom én til tre prosent.


minE24 gir deg alle økonominyhetene på ett sted. Les mer og last ned her!

Selskapet peker på usikkerhet i global økonomi og svingninger i valutakurser og priser på flydrivstoff, og sier at det har sikret seg i markedet for mye av det forventede forbruket av drivstoff de neste seks månedene. Høyere drivstoffpriser og en vedvarende sterkere dollar vil likevel kunne påvirke resultat negativt.

«Som en konsekvens av innfasing av større fly, er det ventet en reduksjon i fyllingsgraden ved begynnelsen av regnskapsåret», skriver SAS.

Så sent som i september, da SAS slapp resultatene for sitt tredje kvartal, økte selskapet prognosene for i år (regnskapsåret 2016/2017). Etter å ha sagt at man til tross for et usikkert marked og en vanskelig start på året forventet å kunne levere et overskudd, sa selskapet i september at:

– SAS forventer at resultat før skatt og engangsposter (...) vil være høyere enn forrige regnskapsår.

Les også

SAS med 27 nye direkteruter

Les også

Passasjernedgang hos SAS

Les også

SAS vil hente milliardbeløp for å kjøpe nye fly

Publisert:

Her kan du lese mer om