Rec varsler kraftig kutt etter handelskonflikt med Kina

Selskapet kutter 40 prosent av de ansatte og reduserer produksjonen med 25 prosent ved Moses Lake-anlegget i USA.  

KRAFTIG KUTT: Rec må kutte både produksjon og antallet ansatte ved Moses Lake-anlegget i USA, og begrunner handlingen med den pågående handelskonflikten.

Foto: Edgar Su Reuters
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Rec Sillicon må kutte nærmere 40 prosent av arbeidsstokken ved Moses Lake i USA, og mener dette er en direkte konsekvens av den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA, skriver selskapet i en børsmelding mandag morgen.

Det er 100 ansatte som er rammet.

Selskapet skriver i børsmeldingen at solkrigen har gjort det umulig for Rec å nå det kinesiske markedet i Kina siden 2014. Rec har måttet kuttet 500 jobber siden 2011 som følge av handelskonflikten med Kina.

Handelskonflikten har ført til at selskapet gjentatte ganger på redusere i USA-virksomheten, og selskapet skriver i børsmeldingen at produksjonen ved anlegget nå reduseres ytterligere til 25 prosent.

LES OGSÅ: Ulltveit-Moe mener Trumps tollgrep eskalerer solkrigen: – For oss i Rec er dette en skuffelse

Prestisjeanlegg

Rec investerte 1,7 milliarder dollar, tilsvarende nærmere 14 milliarder kroner, på anlegget. Selv beskriver de anlegget som «state of the art» i børsmeldingen.

Les på E24+

Børskommentar: Det er et lite lys i tunellen for Rec Silicon

Beslutningen vil føre til at selskapet nå vil bedre betalingsevnen og styrke likviditeten i selskapet.

– Vi har gjort alt vi kan gjøre for å forhindre dagens beslutning, men vi har ikke noe annet valg når det kinesiske markedet er stengt. Det er en dyp urettferdighet at hardtarbeidende amerikanere, som har gjort Rec Sillicon til ledende innen polysilliconindustrien og en av de mest konkurransedyktige produsentene i verden, nå mister jobbene sine, skriver Rec i børsmeldingen.

– Rec kan konkurrere ut sine utenlandske rivaler, og vi kan gjøre det ved å produsere her i USA. Vi må enkelt og greit ha en rettferdig tilgang til det kinesiske markedet.

Rec opplyser samtidig at de nå har rundt 42 millioner dollar i kontanter, tilsvarende 343 millioner kroner, og anslår at de vil rapportere om 58 millioner dollar, tilsvarende 474 millioner kroner, i inntekter for andre kvartal.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Rec Silicon

Flere artikler

 1. Rec Silicon henter penger

 2. Takker Trump: Rec Silicon opprettholder Moses Lake-drift

 3. Betalt innhold

  Rec varsler kraftig produksjons-kutt. Rundt 100 mister jobben

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Rec Silicon skriver ned verdier for 2,8 milliarder – skylder på handelskrig

 6. Rammes av Kinas solgrep