Twitter klinte til med superresultat

IT-selskapet Twitter overrasker alle med kraftig vekst i omsetningen i andre kvartal.

TUNGT ÅR: Twitter-aksjen har falt 4,5 prosent så langt i år, men selskapet melder stadig at de forventer en opptur.

Lucas Jackson
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Tirsdag kveld leverte IT-selskapet Twitter resultater for andre kvartal. Selskapet tok skikkelig i og leverte resultater langt over forventningene med en omsetning på 502 millioner dollar i årets andre kvartal.

Dette var en vekst på 61 prosent fra året før, skriver selskapet i rapporten.

Resultat før skatt endte på 120 millioner dollar i andre kvartal, noe som var over 20 millioner mer enn hva selskapet selv meldte de trodde på for en måned siden.

– Vår resultat for andre kvartal viser at vi er blitt flinkere til å sikre omsetningen, men vi er ikke fornøyde med veksten i antall brukere, skriver Twitter-sjef Jack Dorsey i rapporten.

Les også

Tilgangen til Twitter blokkert i Tyrkia

På forhånd var det ventet at selskapets inntekter ville være på 482 millioner dollar for kvartalet, hvorav 426 millioner dollar var reklameinntekter, skriver Marketwatch.

I forkant av presentasjonen styrket selskapets aksjer seg kraftig på Wall Street og var ved stengetid opp 5,48 prosent i påvente av gode resultater fra selskapet.

Tregere vekst

Antall brukere økte med 15 prosent fra samme kvartal i fjor til 316 millioner, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Dette var i tråd med hva analytikerne hadde ventet, og flere skriver i etterkant av presentasjonen at Twitter er nødt til å få opp antallet brukere om selskapet vil vokse i løpet av inneværende år.

Les også

Denne tweeten fra Tesla-sjefen er verdt 1.200.000.000 dollar

Også Dorsey pekte på at selskapet fortsatt står overfor store utfordringer.

– For å realisere Twitters fulle potensial er vi nødt til å forbedre oss på tre nøkkelområder: sikre disiplinert utførelse av prosjekter, forenkle våre tjenester slik at brukerne lettere ser vår verdi, og markedsføre denne verdien, sier Twitter-sjefen i rapporten.

Byttet direktør

1. juli gikk tidligere konsernsjef i Twitter Dick Costolo av, og selskapets grunnlegger Jack Dorsey tok over som toppsjef i selskapet.

– Jeg er vanvittig stolt av Twitter-teamet og alt de har utrettet i løpet av mine seks år med selskapet, skrev Costolo i en Twittermelding i juni hvor han annonserte at han skulle slutte.

Både Costolo og Dorsey har tidligere sagt at det ikke er noe ondt blod etter sjefbytte, og i et intervju med CNBC tidligere i år bekreftet Costolo at han ville fortsette i selskapets styre.

Dorsey uttalte også da at Twitter ikke vil søke etter noen ny konsernsjef med det første, men at han i samarbeid med andre ledere i selskapet skal jobbe for å sikre videre vekst.

Sjefbyttet var årsaken til at mange analytikere ventet at det ville komme en annonsering fra selskapet i forbindelse med resultatet for andre kvartal, skriver Marketwatch.

Les også

Derfor verdsettes de for milliarder

Flere takket for seg

Kort tid etter presentasjonen av Twitters resultater for andre kvartal hadde startet meldte produktsjef Todd Jackson at han også forlater selskapet.

– Jeg føler meg privilegert som har fått jobbe her. Takk til alle som har gjort opplevelsen svært spesiell, skriver han i en Twittermelding.

Jackson skal nå videre til Dropbox, melder han i en nå melding tirsdag kveld.

Marketwatch skriver at også Twitters vekstdirektør skal være på vei ut av selskapet, skriver Marketwatch i sin liveblogg.

Dermed forlater altså totalt tre toppsjefer selskapet i løpet av halvannen måned.

Mye oppmerksomhet

Twitter har den siste tiden fått svært mye oppmerksomhet som følge av at flere toppolitikere har brukt det sosiale mediet til å kommunisere nyheter i forbindelse med forhandlingene i Hellas.

Dette har ført til at selskapets aksjer fikk en liten oppsving da krisen i Hellas sto på som verst for så å falle i ukene som fulgte.

Så langt i år har Twitter-aksjen falt rundt 5 prosent som følge av at analytikerne forventer tregere vekst i antall brukere fremover.

Ifølge prognoser fra eMarketer, gjengitt av USA Today, kan Twitter «bare» se frem til en månedlig økning i brukermassen på 14 prosent i år, mot 30 prosent månedlig vekst for to år siden.

Les også

Dumper Netflix og advarer mot oppblåst marked

Les også

Twitret Twitter-sjefens avgang

Les også

Resultatlekkasje fører Twitter til bunns

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Twitret Twitter-sjefens avgang

  2. Twitter taper penger og nedbemanner

  3. Twitters brukertall skuffer - aksjen raser

  4. Annonsørinnhold

  5. Twitter fikk skambank på børsen igjen

  6. Kraftig brukervekst for Twitter