Gruveselskap trenger penger - igjen

Northland varsler ytterligere finansieringsbehov.

TRENGER (MER) PENGER: Northland melder tirsdag om ytterligere finansieringsbehov.
Publisert: Publisert:

Gruveselskapet Northland Resources melder tirsdag at selskapet har behov for nye 50 millioner dollar, grunnet reduksjon i jernmalmprisene.

Dette kommer på toppen av finansieringsbehovet meldt i november, da Northland-styret varslet behov for å hente 150 millioner dollar for å sikre nødvendig finansiell og operasjonell fleksibilitet.

- Som et resultat av den siste tidens reduksjon i de realiserte jernmalmprisene har styret konkludert med at 150 millioner ikke lenger er nok til å dekke selskapets likviditetsbehov på kort og lang sikt, skriver Northland i en melding.

Selskapet vurderer nå forskjellige muligheter og strukturer for å stable på bena pengene. Målet er å finne en løsning innen utgangen av juni.

Northland unngikk konkurs på forsommeren i fjor etter at selskapene Folksam, Metso, Norrskenet og Peab skjøt inn kapital. Selskapet hadde da slitt siden de i januar meldte om en kapitalbehov på over to milliarder kroner for å nå full produksjon i gruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

Gruveselskapet forklarte det uventede behovet med at driftskostnadene rundt oppstarten av gruven var høyere enn planlagt, investeringsbehovet høyere og prisen på jernmalm lavere enn anslått.

Les også:

Gruvselskap fikk inn pengeneNorthland-aksjonærene fryder seg over finsk gruveFortsatt begeistring for Northlands mellomfinansiering

Publisert:

Her kan du lese mer om