Røkke jr. børsvinner i Oslo

Akers verft i Philadelphia har passert en milepæl, og løftes i aksjemarkedet. 

- Dette er en milepæl i verftets historie, og vi er svært glade for den støtten vi har fått fra mange, deriblant delstaten Pennsylvania, byen Philadelphia og Aker ASA, uttaler Kristian Røkke.
Publisert:

En positiv nyhet fra Aker Philadelphia sender selskapets aksje til himmels tirsdag formiddag, mens også i markedet generelt er det en positiv stemning som gjelder.

Hovedindeksen på Oslo Børs sendes opp 0,45 prosent til 437 poeng.

Formiddagens gladeste nyhet er det imidlertid Aker Philadelphia Shipyard som står for.

Det tidligere kriserammede verftet har de siste månedene bygget to tankskip for egen regning. Nå har det lykkes verftet, som drives av Kjell Inge Røkkes sønn Kristian, å selge skipene.

Det første av de to tankskipene leveres allerede denne måneden, mens det neste står ferdig til levering i februar neste år.

Aker Philadelphia skriver i børsmeldingen at det vil få 90 millioner dollar for hvert av skipene ved levering, og deretter en andel av den løpende inntjeningen til skipene.

Les også: Røkke jr. selger skip

Og med utgangspunkt i dagens marked, regner Aker Philadelphia med å motta over 35 millioner dollar for hvert av skipene gjennom den variable delen av oppgjøret.

Det er en meget positiv nyhet verftet kan presentere. Sammen med delstatsmyndighetene i Pennsylvania gikk Aker-konsernet inn med lån til verftet, noe som gjorde det mulig for Aker Philadelphia Shipyard å bygge de to skipene for egen regning.

Dermed klarte man å holde aktiviteten gående.

- Dette er en milepæl i verftets historie, og vi er svært glade for den støtten vi har fått fra mange, deriblant delstaten Pennsylvania, byen Philadelphia og Aker ASA, uttaler Kristian Røkke i meldingen.

Verftsaksjen sendes opp 46,1 prosent til 5,99 kroner.

Golden Ocean svakt ned etter rapport

I løpet av morgentimene har John Fredriksens tørrlastrederi Golden Ocean vært i aksjen. Rederiet, som opererer i et svært lite lønnsom marked, meldte om kraftig inntekt - og resultatfall, men holder seg likevel på plussiden av regnskapene.

Les også: Fredriksen-rederi skraper bunnen

Aksjen sendes ned 0,49 prosent til 4,04 kroner.

Bred oppgang
Av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs, sendes Statoil opp 0,67 prosent. Gjødselkonsernet Yara stiger 0,63 prpsent, mens oljeservicekonsernet Aker Solutions løftes 0,29 prosent til 104,80 kroner.

I oljemarkedet omsettes kontraktene på nordsjøolje for 113,97 dollar fatet, opp 41 cents i dagens handel

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om