Mot børsnedgang i USA

De amerikanske aksjemarkedet vil ventelig åpne ned ved børsstart klokken 15.30 norsk tid.

HHMMMM...: Så går det tydeligvis utforbakke igjen, etter et lite lettelsesrally de siste dagene.
Publisert:

Ved lunsjtider her hjemme viser futurene - verdipapirer som indikerer fremtidige kurser - en nedgang på rundt 0,5 prosent for de tre store aksjeindeksene i USA.

S&P-futurene tyder på et fall på nesten 7 punkter, noe som tilsvarer 0,53 prosent. For Dow Jones-indeksen indikeres det et fall på 47 punkter til 11.470, mens Nasdaq-indeksen ventelig vil falle 8 punkter til 2.212 poeng.

Mandag endte de amerikanske børsene opp mellom 2 og 3,3 prosent, dels som en følge av en varslet fusjon av to greske banker og dels som en følge av positive makrotall fra eget hjemland.

Les også: Lettelsesrally på Wall Street

Frykter fallende boligpriser

Etter gårsdagens opptur rettes blikket tirsdag mot to nye nøkkeltall i USA; boligpriser og forbrukertillit.

Investorene frykter at begge deler skal vise seg å være negative.

- Markedene er på tå hev etter en turbulent august måned, og det skal ikke mye til før redselen brer om seg og pilene atter peker nedover, sier strateg Bill Blain i London-baserte Newedge Group til nyhetsbyrået Bloomberg.

- Det henger fortsatt mørke skyer over finansmarkedene, og disse har potensial til å gjøre de neste månedene enda mer miserabel, legger han til.

I tillegg til disse nøkkeltallene venter også finansmarkedene på referatet fra det siste rentemøte i den amerikanske sentralbanken, som offentliggjøres i dag.

Kraftig fall i tillit

Ifølge Bloomberg - som har snakket med et panel finansinnsidere - vil forbrukernes tillit til amerikansk økonomi vise et kraftig fall i august, fra 59,6 poeng til 52 poeng.

Samtidig frykter disse ekspertene at boligprisene for juni vil vise det største fallet siden november i fjor.

Publisert: