TANDBERG-BUDET STOPPET: - Riktig å kreve mer fra Cisco

Analytiker Jonas Jarutis mener Tandberg-aksjonærene gjør rett i å forlange mer fra Cisco.

FORNØYDE: Konsernsjefene Fredrik Halvorsen og John Chambers i henholdsvis Tandberg og Cisco.
Publisert:

Orion-analytiker Jonas Jarutis er ikke overrasket over at 21 store Tandberg-aksjonærer sier nei til Ciscos bud - og inviterer til budkrig på videokonferanseselskapet.

- Dette er som ventet. Min vurdering av Tanberg-aksjen isolert sett ligger på 145 kroner aksjen. Samtidig er synergieffektene mellom Cisco og Tandberg svært store. Derfor mener jeg aksjonærene bør forlange at deler av disse synergieffektene også tilfaller dem, skriver Jarutis i en e-post til E24.

Analytikeren mener Tandberg passer så godt inn i Ciscos portefølje at selskapet nå er villige til å øke budprisen.

Les også: Aksjonærer torpederer Tandberg-budet

Stinne av gryn

Overfor E24 har Ciscos visedirektør Marthin De Beer tidligere ikke lagt skjul på at selskapet har en velfylt kontantkasse på vel 35 milliarder dollar - som kan benyttes til et økt bud.

Jarutis tror potensielle konkurrenter til Cisco-budet kan skremmes av amerikanernes velfylte lommebok, men vil likevel ikke utelukke en budkrig.

- Den mest sannsynlige kandidaten er oppkjøpsfondet Silver Lake, ettersom jeg tror de vil tjene mest på et Tandberg-oppkjøp, mener Jarutis.

- Pisker opp kjøpere

Også DnB Nor Markets Fredrik Thoresen ser mindre mulighet for et konkurrerende bud, men overfor Reuters vil han ikke utelukke det.

Analytiker Martin Hoff i Arctic Securities tror også Cisco vil øke sitt bud. Han påpeker samtidig at SEB Enskilda representerer en mektig gruppering som kan avgjøre Tandbergs fremtid.

- Det som nok nå skjer i kulissene er at Enskilda er i ferd med å piske opp andre mulige kjøpere. Jeg vil tro at de nå sondererer terrenget, og kan ta kontakt med andre mulige interessenter som Hewlett-Packard og Microsoft. De kan nå tilby en forhåndsaksept av 24 prosent av aksjene til en viss pris per aksje, sier Hoff til E24.

Les også: - Legger et voldsomt press på Cisco

Tandberg klatrer 1,3 prosent: Følg aksjen med E24 Børs

Tror på 170 kroner aksjen

Hoff mener Cisco nå vil legge inn et betydelig høyere bud.

- Enskilda legger et veldig press på Cisco, som nå er nødt til å smi mens jernet er varmt. Cisco må øke prisen, og jeg vil tro at et nivå på mellom 165 og 170 kroner aksjen er et minimum, sier den anerkjente tallknuseren.

Thoresen i DnB Nor Markets tror det er mulig at Cisco øker sitt bud opp mot 170 kroner aksjen. Torsdag handles aksjen til 154,9 kroner.

Om Cisco byr 170 kroner, verdsetter det Tandberg til hele 19 milliarder kroner.

Les også:

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om