Rec vil rydde opp i gammel gjeld

Solenergiselskapet vil forbedre forfallstiden på gjelden sin.

NYTT FORSLAG: Konsernsjef Ole Enger i Rec har gitt Artic Securties oppgaven med å hente 110 millioner i konvertible obligasjoner.
  • Stine Grihamar
Publisert:

Rec vil forlenge forfallstiden på gjelden sin ved å utstede ett nytt konvertibelt obligasjonslån, og tilby delvis tilbakekjøp av eksisterende lån.

Det fremgår i en børsmelding mandag morgen.

Artic Securties har fått oppgaven som tilrettelegger. Meglerhuset skal utforske muligheten for å hente 110 millioner dollar (643 millioner kroner) i konvertible obligasjoner med forfall i september 2018.

LES OGSÅ: Rec sliter kraftig etter Kina-toll

Rec skriver videre i børsmeldingen at de vil tilby å kjøpe tilbake og bytte obligasjonene for opp til 112 millioner euro (876 millioner kroner).

Videre vil selskapet lansere et tilbud for delvis tilbakekjøp av selskapets obligasjonslån REC01, REC02 og REC03, forutsatt at tilbudet i REC Solar fullføres.

Etter at den foreslåtte emisjonen i REC Solar, i tillegg til utstedelsen av nytt lån og tilbakekjøp, vil REC bedre forfallstiden. Kontantene vil overstige tilbakebetalingene i 2014, og redusere rentekostnadene betydelig, ifølge selskapet selv.

Det nye konvertible lånet vil ha en kvartalsvis kupongrente på 6,5 prosent.

LES OGSÅ: Rec-deling får ytterligere støtte

Det var i midten av juli Rec meldte at de ønsker å splitte opp virksomhetene innen silisium og solkraft.

Selskapet vil etablere Rec Solar som et eget notert selskap, og vil få en kontantposisjon på 300 millioner kroner. Samtlige aksjer vil bli tilbudt Recs aksjonærer.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vellykket opprydning for Rec

  2. Rec sukrer tilbudet til obligasjonseierne

  3. Fredriksen-selskap vil hente 200 millioner dollar

  4. Seadrill varsler ny redningsplan

  5. Algeta henter penger