- Alibaba mest passende for investorer som tåler høyere risiko

Morningstar advarer mot høy usikkerhet rundt børsnoteringen av kinesiske Alibaba. Men analyseselskapet mener at aksjen ser billig ut.

MOT BØRSNOTERING: Fra og med i morgen kan investorer handle Alibaba aksjer - egentlig såkalte American depositary shares - i New York.
Publisert: Publisert:

Etter stengetid på Wall Street i dag fastsettes emisjonskursen i forbindelse med børsnoteringen av den kinesiske e-handelsgiganten Alibaba, og samtidig blir det klart om noteringen virkelig blir verdens største.

Det er indikert et prisintervall på mellom 66 og 68 dollar per aksje, hvilket Morningstar mener at ser billig ut.

- Våre analytikere har gitt Alibaba et første «fair value»-estimat på 90 dollar per aksje, hvilket indikerer en selskapsverdi på 214 milliarder dollar, skriver selskapet i en fersk analyse.

Dette innebærer et premium på mellom 32 og 36 prosent over den indikerte prisen, hvilket beskrives som «attraktivt».

Anslaget på 90 dollar per aksje er basert på en årlig vekstrate på 32 prosent og på en økning i selskapets driftsmargin til 50,2 prosent fra 47,5 prosent over de neste fem årene.

- Vårt topplinjeanslag er basert på en rekke makroøkonomiske, sosioøkonomiske, regulatoriske og industrielle drivere, skriver analytiker R. J. Hottovy.

- Må ha sikkerhetsmargin

Morningstar fremhever at Alibaba kan trekke veksler på sterk nettverkseffekt, med flere sterke merkevarenavn. De mener også at selskapet er godt posisjonert for økt fokus på såkalt B2C-salg - salg fra bedrift til konsument.

Analytikerne advarer imidlertid om at det er betydelig risiko i Alibaba-aksjen.

- Selv om vi mener at Alibabas prisintervall er konservativt sett opp mot selskapets fantastiske vekstpotensial, mener vi at investorer må ta med i beregningen en vid sikkerhetsmargin gitt Alibabas unike geografiske, regulatoriske og selskapsstrukturelle utfordringer, skriver Hottovy videre.

Han ser muligheten for at intens konkurranse fra andre aktører kan tvinge selskapet til å foreta nye investeringer i teknologi, trafikkvekst og personell. Dette kan igjen gi fallende bruttomarginer på kort sikt.

Kjøper på Cayman Islands

Investorer som ønsker å kjøpe Alibaba-aksjer i New York, bør være bevisst på at ikke egentlig kjøper en del av selskapet. Grunnet kinesisk regulering kjøper de i praksis en del av et Cayman Islands-registrert selskap som har rettigheter til en del av selskapets overskudd.

Investorene bør også vite at en del av innsideaksjene vil kunne selges umiddelbart, og at det er begrenset tilgang på sikringsinstrumenter.

Ifølge Marketwatch kan det kinesiske selskapet heller ikke bli en del av for eksempel S&P 500-indeksen, hvilket kunne ført til at en rekke indeksfond måtte kjøpt aksjer etter børsintroduksjonen.

Les også:

Dette er den eventyrlige historien om AlibabaKommentar: Alipay - den største seieren er den som ikke krever kampStyrer mot verdens største børsnotering- Ikke absurd dyrt, men heller ikke åpenbart billigAlibaba-gründeren før børsnoteringen: - Kundene først, ansatte deretter, så aksjonærene

Publisert: