Rec Solar stiger etter salgsrykter

Oslo Børs åpner ukens siste dag med opptur.

Publisert:

Oslo Børs stiger moderat fredag morgen, og snuser dermed på nye rekorder. Hovedindeksen er opp 0,16 prosent til 606,39 poeng etter noen minutters handel.

Slik er situasjonen i resten av Europa:

  • Tyske DAX åpner relativt flatt
  • FTSE 100 i London er ned 0,2 prosent
  • CAC 40 i Paris er ned 0,48 prosent

Åpningen i Europa finner sted i etterkant av en blandet handelsdag i Asia og nok en opptur på Wall Street. I Japan falt Nikkei-indeksen i kjølvannet av tall som viste en vekst i kjerneinflasjonen på hele 3,2 prosent i april.

Det har vært relativt stille på selskapsfronten fredag morgen.

Det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Northern Offshore melder om et realt resultathopp i det første kvartalet, og stiger 1,53 prosent til 9,95 kroner.

Sevan Drilling opplyser at riggen Sevan Louisiana har fullført testing og påbegynte sin 1.095 dager lange kontrakt med LLOG i Mexicogulfen den 28. mai. Selskapet stiger 5,03 prosent til 3,55 kroner per aksje.

Finansavisen skriver fredag morgen at Ole Enger tar grep for å selge Rec Solar. Aktører avisen har snakket med opplyser at investeringsbanken Nomura er hyret inn for å finne en kjøper.

Enger ønsker ikke å kommentere saken, men markedet sender «nye Rec» opp 4,66 prosent til 101 kroner per aksje.

African Petroleum noteres på Oslo Axess fredag, og ringer tradisjonen tro i børsbjellen når handelen sparkes i gang. Før åpningen har det ellers blitt klart at teknologiselskapet Cxense setter sitt børsfrieri på vent.

Et fat nordsjøolje (brent spot) omsettes for 109,94 dollar, mens den amerikanske lettoljen handles for 103,3 dollar per fat.

Stor spredning i Sverige

På makrokalenderen fredag står blant annet svenske BNP-tall.

- Stor usikkerhet rundt tallene denne gangen som følge av den overraskende sterke veksten i fjerde kvartal. Da steg BNP med hele 1,7 prosent kvartal for kvartal, langt høyere enn konsensus og Riksbanken hadde sett for seg. Denne gangen venter konsensus en oppgang på 0,1 prosent, men det er stor spredning i feltet, skriver DNB Markets fredag morgen.

Det norske meglerhuset venter en vekst på 0,5 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om